Manşetler

HP’nin ilk Android tableti Slate 7 tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

webOS işletim sistemiyle çıkardığı HP TouchPad ile istediği performansı elde edemeyen HP aylar sonra yeniden tablet macerasına atılıyor. Şirket bu sefer Android’i seçti. HP markalı ilk Android tablet Slate 7, 2013 Mobil Dünya Kongresi’nin hemen öncesinde duyuruldu.

hp-slate-7-240213

HP Slate 7’de adından da anlaşılacağı üzere 7 inç, 1024 x 600 piksel çözünürlüklü ekran yer alıyor. 1.6 GHz çift çekirdekli Cortex A9 işlemci, 1 GB RAM, 8 GB dahili bellek, 3 megapiksel arka kamera, VGA çözünürlüklü ön kamera ve Beats Audio destekli hoparlörler de diğer işlevler ararsında bulunuyor. Yazılım tarafına baktığımızda Android Jelly Bean ile çalışan Slate 7’de Google Now, Google Arama gibi standart Google servis ve uygulamalarını görüyoruz.

HP, Slate 7’de Nexus 7’dekine benzer bir yaklaşım sergiliyor, kullanıcılara saf Android deneyimi sunuyor. Samsung veya HTC gibi rakiplerinkine benzer şekilde özelleştirilmiş bir kullanıcı arayüzü görmüyoruz. Bu arada HP ePrint uygulaması sayesinde Slate 7’den HP markalı yazıcılara çıktı almak için belge veya fotoğraf göndermek de kolaylaştırılıyor.

HP Slate 7 ilk olarak önümüzdeki nisan ayında ABD’de satışta olacak. 169 dolarlık fiyat belirlenen tabletin hem kırmızı hem de gri renkleri piyasada bulunacak.

İlgili >> HP

İLGİLİ HABERLER