Manşetler

HP Slate 6 ve Slate 7 VoiceTab Android cihazları Hindistan’ın yolunu tutuyor

HP akıllı telefon pazarına yeniden girmeye hazırlanıyor. Şirket bu seferki denemesini telefon görüşmesi özelliğine sahip tabletlerle veya diğer bir deyişle “phablet”lerle yapmaya hazırlanıyor. Ayrıca HP bu telefonlar için Avrupa veya ABD gibi gelişmiş pazarlar yerine Hindistan gibi gelişmekte olan bir pazarı gözüne kestirdi.

hp-slate-6-150114

HP Slate 6 ve Slate 7 VoiceTab tabletlerden birincisine ait olan bir fotoğraf daha önce internete sızmıştı. Daha sonra bu cihazın bir büyük kardeşinin olduğu da ortaya çıktı. Her iki cihaz da çok yakında, muhtemelen şubat ayı içinde Hindistan’da piyasaya sürülmüş olacak. Adlarından da anlaşılacağı üzere Slate 6’da 6 inç, Slate 7 VoiceTab’de de 7 inç ekran bulunacak. Fiyatları henüz belli olmayan bu iki cihaz da Android ile çalışacak.

Dört çekirdekli işlemci ve Android 4.2 gibi teknik özelliklere sahip olacak bu phabletlerin her ikisi de 16 GB dahili hafıza ve bellek kartı yuvası taşıyacak. Slate 6’nın ekranı 1280 x 720, Slate 7 VoiceTab’in ekranı da 1280 x 800 piksel çözünürlüğe sahip olacak. Arkada 5 megapiksel, öndeyse 2 megapiksel kamerayı her iki cihazda da görüyoruz.

Hindistan’da akıllı telefon pazarının gelişmekte olması ve uygun fiyatlı cihazlara olan talebin fazlalığı nedeniyle HP bu ülkeyi gözüne kestirmiş olmalı. Slate 6 ve Slate 7’nin diğer ülkelere gelip gelmeyeceği şu an için tam olarak netlik kazanmış değil. Belki bu yakınlara, belki Türkiye’ye bu cihazın geldiğini görebiliriz. Ne de olsa bulunduğumuz çevre de gelişen bir pazar.

İlgili >> Recode

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER