Teknoloji

HP Reverb hafif tasarımla yüksek çözünürlük vadediyor

hp reverb

HP Reverb adını taşıyan en yeni Windows Karma Gerçeklik başlığını duyurdu. 2160 x 2160 piksel çözünürlüklü merceklere sahip olan başlıkta tersyüz takip özelliği de mevcut. Bütün bunları hafif bir tasarım eşliğinde sunan Reverb, iki farklı versiyonla potansiyel kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Bireysel kullanıcılar için hazırlanan versiyonun fiyat etiketinde 599 dolar yazarken, kurumsal kullanıcılara yönelik Pro versiyon için 649 dolar ödemek gerekiyor. Bu versiyonda kullanıcılara 0.6 metre uzunluğunda bir kablo ve kumaş bir yüz maskesi de sunuluyor.

Reverb, piyasadaki en yüksek çözünürlüklü sanal gerçeklik başlıklarından biri olarak dikkat çekiyor. Başlığın her iki versiyonunda da kullanıcılara 114 derecelik bir görüş açısı sağlanıyor. HP’nin daha önce çıkardığı Karma Gerçeklik cihazında da 105 derecelik bir görüş açısı sunduğunu hatırlatmakta fayda var.

HP’nin Reverb için niye iki farklı versiyon sunduğunu anlamak pek kolay olmuyor. Özellik bakımından iki ürün arasında bariz bir fark bulunmuyor. Dolayısıyla şirketin bunu bir pazarlama yöntemi olarak tercih etmesi ihtimali kuvvetleniyor. Windows Karma Gerçeklik platformunun odak noktasında oyunlardan ziyade sanal gerçekliğin kurumsal amaçlarla kullanılması bulunuyor. HP yeni başlığıyla Microsoft HoloLens 2 ve ikinci nesil Google Glass gibi ürünlerle rekabet edecek.

HP Reverb nisan ayında satışa sunulacak

HP Reverb ile birlikte kullanıcılara Bluetooth kontrol cihazları sunulacak. Reverb, Windows Karma Gerçeklik platformunun yanı sıra Steam VR’ı da destekleyecek. Kullanıcılar iki platform arasında geçiş yapabilecek.

HP Reverb modelleri nisan ayında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER