Teknoloji

HP PC işlerini 2010’da Samsung ve LG’ye satmaya çalışmış

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP geçtiğimiz yıl, kişisel sistemler grubunun rakip şirketlerin sunmuş olduğu tüketici elektroniği seçeneklerini tamamlayacağı düşüncesiyle, PC işini Samsung, LG ve bunun gibi diğer üreticilere satmak için girişimlerde bulunmuş. Her ne kadar HP, bu grubu bünyesinden ayırabileceğinin sinyallerini geçtiğimiz ay vermiş olsa da, CNET’in ulaştığı bir kaynak şirketin aylar önce Güney Kore’deki potansiyel alıcılarla görüşmeler yürüttüğünü iddia etti. Ne var ki, HP bu girişimde başarıya ulaşamamış görünüyor.

Kaynağa göre bilgisayarlar hedeflenen şirketlerin iş planlarında tamamlayıcı bir görev üstlenebilirdi. Ne var ki, HP’nin kişisel sistemler grubunu hâla bünyesi altında bulunduruyor olması Samsung, LG ve diğer şirketlere bu düşüncesini tam olarak aşılayamadığını gösteriyor. HP de bunun yerine kişisel sistemler grubunu bünyesinden ayırıp bağımsız bir iş kolu olarak yapılandırma yolunu seçti. Söylentilere göre, bu yapı üzerinden monitör bilgisayarlar ve tablet gibi ürünler satmaya odaklanılacak. Bu arada söz konusu yeni yapı HP’den webOS lisansı da alabilir, ancak bu durum şimdilik açıklık kazanmış değil.

webOS de ayrışma yaşayacak gibi görünüyor. Bu işin yazılım tarafı HP’de yer alan Strateji ve Teknolojiler Ofisi’ne aktarılırken, Palm’dan gelen donanım bölümü kişisel sistemler grubu çatısı altında kaldı. Her ne kadar HP’nin bu platformu satabileceği söylenirken, şirketin onu elinde tutmaya karar verdiği izlenimi de oluşmaya başladı. Aslında bu kararın yerinde olduğunu söylenebilir. Ne de olsa, webOS ile ilgilendiği söylenen Samsung bile bu platformu satın alma düşüncesinin bulunmadığını açıkladı.

İlgili – CNET

İLGİLİ HABERLER