Manşetler

HP Pavilion Gaming serisi sıradan oyuncuları hedefliyor

hp pavilion gaming laptopHP son birkaç yıldır üst sınıf oyuncu kitlesine hitap eden Omen serisine ağırlık vermişti. Şimdi de yeni Pavilion Gaming serisiyle daha sıradan oyunculara odaklanıyor. Serinin lansmanı iki adet masaüstü, bir adet dizüstü bilgisayar ve bir monitörle gerçekleştirildi. HP’nin söylediğine göre, bu ürünler oyun oynamaya ilgi duyan, ancak PC’lerini sadece oyun oynamak için satın almayan tüketicilere hitap ediyor.

Pavilion Gaming Laptop tek bir boyutta, 15.6 inçlik model olarak geliyor. Ancak birtakım farklı konfigürasyon seçenekleri sunuyor. Yurt dışı başlangıç fiyatı 799 dolar olan bu modelde 8. nesil, Core i5 ya da i7, U ya da H serisi işlemci seçenekleri karşımıza çıkıyor. 8 GB RAM, 1 TB HDD ve SSD’nin bir arada kullanıldığı depolama birimi seçenekleri de işlemciye eşlik ediyor. Öte yandan Radeon RX 560X, GeForce GTX 1050 Ti ya da daha üst sınıf olan GTX 1060 Max-Q grafik işlemci birimleri arasından da seçim yapılabiliyor. Öte yandan 16 GB Optane bellek de konfigürasyona dahil edilebiliyor.

Dizüstü bilgisayarın her şeye rağmen bir “oyun bilgisayarı” görünümüne sahip olduğunu görüyoruz. Keskin açılara sahip tasarım ve klavye karakterleri fütüristik tarzı ortaya koyuyor. Tabii ki, aydınlatma da boş geçilmemiş, klavye tuşları beyaz, yeşil ya da mor renklerde aydınlatılabiliyor, dizüstü bilgisayarın renk tonlarına uyum sergileniyor. Ekran 1080p 60Hz, 1080p 144Hz ya da 4K 60Hz olarak seçilebiliyor. Sonuç olarak performans olarak en yüksek seviyelere çıkılmasa da, elde edilen performans hiç yabana atılır cinsten gibi görünmüyor.

Öte yandan iki adet Pavilion Gaming masaüstü bilgisayarı, 690 ve 790 modelleri mevcut. Daha küçük boyutlara sahip 690, yer konusunda sıkıntı yaşayanlara hitap ediyor. Bu nedenle konfigürasyon bakımından daha az esneklik taşıyor. Sadece yarım uzunluklu grafik kartları sığabiliyor, daha az depolama birimine ve bellek yuvasına ev sahipliği yapabiliyor. Küçük boyutlu model 549 dolar, daha büyük boyutlu olan ise 749 dolar yurt dışı başlangıç fiyatlarıyla sunuluyor. Konfigürasyona göre fiyat yukarılara çıkıyor. Pavilion Gaming 790 modelinde en fazla 64 GB RAM seçilebiliyor.

Son olarak bir de Pavilion Gaming 32 HDR ekran var. 32 inçlik bu ekran, 4K TV’lerdekinden daha farklı bir HDR tanımına sahip. Aslında yine 4K HDR TV’lerde olduğu gibi, daha geniş bir renk gamını destekliyor. Ancak parlaklığı yüksek değil, buna bağlı olarak daha düşük kontrast sunuyor. Monitörün çözünürlüğü 2560 x 1440, 75 Hz yenileme hızı ve AMD FreeSync desteği gibi özellikler mevcut. Yurt dışı fiyatı da 449 dolar olarak belirlenmiş.

HP Pavilion Gaming serisi ürünleri ne zaman çıkacak?

Pavilion Gaming serisi ürünleri mayıs ve haziran aylarından itibaren satışta olacak. Ayrıca HP standart Pavilion dizüstü ve masaüstü modellerini de yeni renk seçenekleri ve 8. nesil Intel Core işlemci seçenekleriyle yeniledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER