Teknoloji

HP Pavilion dm1 E-350 AMD Fusion APU ile birlikte geliyor

HP, AMD Fusion APU tabanlı ilk dizüstü bilgisayarı HP Pavilion dm1’i tanıttı. 11.6 inç’lik ultrataşınabilir bilgisayarda 1.6 GHz’lik E-350 çift çekirdekli işlemci, Radeon HD 6310M grafik işlemci ve 320 GB kapasiteli sabit disk yer alıyor.

Pavilion dm1’in öne çıkan diğer özelliklerine baktığımızda 1366 x 768 çözünürlüklü ekran, WiFi b/g/n, Bluetooth, gigabit ethernet, 8 GB’ye kadar RAM (3 GB standart) desteği gibi özelliklerin bulunduğunu görüyoruz. Netbook gibi görünen bu cihazda Full HD video’ları HDTV’lerde göstermek için HDMI çıkışına bile yer verilmiş. Üç tane USB 2.0 portu, VGA, audio in/out, birden fazla formatı destekleyen bellek kartı okuyucusu gibi giriş çıkışların yanı sıra Dolby Advanced Audio destekli Altec Lansing hoparlörler, web kamerası, altı hücreli batarya gibi teknik özelliklere sahip bu cihaz HP’nin iddasına göre tek bir şarjda 9 saat 30 dakika süreyle çalışabiliyor.

HP Pavilion dm1’in bu haftasonunda ABD’de 449.99$’lık tavsiye edilen satış fiyatıyla piyasaya çıkması bekleniyor. Bu arada HP bu serinin bazı modellerine opsiyonel GPS ve harici Blu-ray sürücüsü de ekleyecek.

İlgili – SlashGear

Görsel – SlashGear

İLGİLİ HABERLER