Teknoloji

HP şimdiye kadarki en hafif dizüstü bilgisayarı Pavilion Aero 13’ü tanıttı

hp pavilion aero 13

HP, Pavilion Aero 13 adını taşıyan yeni dizüstü bilgisayarını tanıttı. Pavilion Aero 13, şirketin bugüne kadar çıkarttığı en hafif dizüstü bilgisayar olma özelliğini taşıyor. 987 gram ağırlığındaki dizüstü bilgisayar, piyasadaki en kolay taşınabilir dizüstü bilgisayar seçenekleri arasına girmiş durumda. Dizüstü bilgisayarda AMD’nin Ryzen 5000 serisi mobil işlemcileri kullanılıyor. En üst seçenek, Ryzen 7 5800U’ya kadar uzanıyor.

Aero 13 için roze altın, sıcak altın, seramik beyazı ve doğal gümüş olmak üzere dört renk seçeneği sunuluyor. Kasayı hafifletmenin yanı sıra inceltmeyi de başaran HP, ekran gövde oranını yüzde 90 seviyesine çekmiş. Pavilion serisinde genellikle uygun fiyatlı ve “hantal” olarak kabul edilebilecek cihazlar sunan HP’nin bu yıl çıkarttığı başka modellerde olduğu gibi kasayı küçültmeye gitmesi dikkat çekiyor.

Dizüstü bilgisayarda sadece AMD’nin işlemcilerinin kullanılmasına şaşırmamak gerekiyor. En yeni Ryzen nesli, rakipleri olan Intel işlemcilerine kıyasla daha verimli şekilde çalışıyor. Ryzen serisini soğutmak için daha az çaba sarf etmenin gerekmesi de önemli avantajlardan biri olarak göze çarpıyor.

OLED ekranlı HP Pavilion Aero 13, önümüzdeki ay 749 avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER