Manşetler

HP / Palm’ın webOS tabletleriyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

HP’nin webOS tabanlı tabletleriyle ilgili bilgiler gizli kalmayı başaramıyor. Şirketin 9 Şubatta düzenleyeceği tanıtım toplantısı yaklaştıkça daha fazla ayrıntı internete sızıyor. webOS tabletlerle ilgili ilk bilgileri aktaran Engadget’ın isimsiz kaynakları yeniden ortaya çıktı ve tanıtılması beklenen iki tabletle ilgili bazı detaylar verdi.

7 inç’lik webOS tableti Opal’ın 180 x 144 x 13mm ebatlarında olması bekleniyor. Bu onun Android tabanlı Samsung Galaxy Tab ile hemen hemen aynı boyutlarda olduğu anlamına geliyor, ancak biraz daha kısa ve geniş olduğunu da söylememiz gerekiyor. TFT LCD dokunmatik ekranı 1024 x 768 çözünürlük desteğine sahip. 9 inç’lik versiyon olan Topaz’ın ebatları ise 241 x 190 x 13mm. Mevcut iPad ile hemen hemen aynı boyutlarda olan bu cihazın ekranının çözünürlüğü kaynak tarafından da bilinmiyor, ancak Opal’ınkiyle aynı olabileceği de belirtiliyor. HP her iki tablete de kendi ürünü olan Beats ses işleme teknolojisini eklemiş durumda.

Depolama açısından bakacak olursak, bu tabletler sadece içinde taşıdıkları fiziksel kapasitelerle sınırlı olmayacak. HP ve Palm her bir tablet sahibinin web üzerinde onlarca gigabaytlık depolama alanına sahip olacağını belirtiyor.

HP’nin tabletleriyle ilgili bahsetmemiz gereken bir diğer ilgi çekici özellik de Tap-to-Share. Her iki tableti birbirine hafifçe vurarak web sitesi veya doküman gibi içerikleri cihazlar arasında aktarmak mümkün olacak. Bunun yanında HP’nin bulut tabanlı depolama işine odaklanmış olması uygulamaların yüklenme yöntemi açısından da avantaj doğurabilir. Bazı uygulamaları bulut tabanlı depolama alanı üzerinden çalıştırmak, dosyaları bu alana kaydetmek mümkün olacak. HP bu hamleleriyle dizüstü bilgisayarı yeni masaüstü bilgisayar yapmak amacında olmalı, böylelikle dışarı çıkacak olan bir kişi yanına sadece tabletini alıp bütün işlerini yapabilecek.

Sözü edilen diğer özelliklerin arasında webOS 2.0’da gördüklerimiz bulunuyor: Flash desteği ve “gerçek anlamda çoklu görev desteği”. Bu özellikleri bir tablette görmek müşterileri gerçekten memnun edecektir.

Küçük bir not daha aktaracak olursak, Engadget’ın kaynakları HP ve Palm’ın 9 Şubattaki etkinlikte akıllı telefon tanıtımı da yapacağını biliyor, ancak söylediklerine göre bu alanda çok da heyecan verici bir ürün yokmuş.

İlgili – Engadget

Görsel – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER