Teknoloji

HP / Palm’ın webOS tabletleriyle ilgili ilk kapsamlı bilgiler ve fotoğraflar ortaya çıktı – Galeri

7HP, 9 Şubat günü düzenleyeceği bir etkinlikte yeni mobil cihazlarının tanıtacak. Bu etkinlik öncesinde dedikodu değirmeni olanca hızıylaa dönmeye devam ediyor. Son olarak HP’nin ya da Palm’ın “Topaz” kod adlı webOS tabletinin ayrıntıları Engadget tarafından yayınlandı. Topaz HP’nin tanıtacağı tabletlerden bir tanesini oluşturuyor. 9 inç’lik Topaz’ın yanı sıra bir de 7 inç’lik Opal modelinin bulunduğu iddia ediliyor.

Görüntülere bakıldığında tabletin üzerinde herhangi bir tuşun olmadığı göze çarpıyor. Ön yüzde kamera dikkat çekerken, alt tarafta bir micro USB portu da yer almakta. Hem yatay hem de dikey kullanımda stereo ses sunacak şekilde üçlü hoparlör yerleşimine sahip olan cihazda iki hoparlör cihazın sağına ve soluna yerleştirilmiş olmalı. Arka yüzde herhangi bir parlak materyalin kullanılmamış olması akıllara bu tabletin büyük bir Touchstone şarj aletiyle şarj edileceğini düşündürüyor.

Engadget’ın edindiği bilgilere göre bu ürünler Palm’ın ofisine önümüzdeki haziran ayından itibaren gelmeye başlayacak. Topaz’ın Opal’dan önce geleceği iddia edilirken, Opal tabletin WiFi, 3G ve LTE tabanlı modellerinin Eylül 2011’de ABD’de piyasaya çıkması bekleniyor. Opal ayrıca e-kitap okumaya da odaklanmış bir ürün. 7 inç’lik bir cihaz için mantıksız bir seçim gibi gözükmüyor. Bu arada hem Opal hem de Topaz’da 1.2 GHz’lik işlemci bulunacak. Engadget bu iki tabletin fiyat bilgilerine ve tüm teknik özelliklerine ulaşabilmiş değil. Eğer bu ürünlerin piyasaya çıkışı için eylül ayı beklenecekse, o halde HP / Palm’ın tabletleri Motorola Xoom, BlackBerry Playbook ve Apple iPad 2 ile büyük bir rekabet yaşayacak.

Öte yandan, Engadget’ın yukarıdaki dedikoduları aktarmasının ardından HP tüm medya kuruluşlarına ve blogculara gelecek ay düzenleyeceği etkinlikle ilgili yeni bir davetiye gönderdi. Gönderilen davetiyede “Engadget’ta çıkanlardan daha fazlasının” davetlileri beklediği belirtildi.

Galeri: HP Palm webOS tableti
[nggallery id=489]

İlgili – Engadget

Görsel – Engadget

İLGİLİ HABERLER