Eğlence

HP Omen X Emperium oyun monitörü ile büyük ekranda 4K HDR oyun keyfi

hp omen x emperium

Nvidia geçen yıl CES’te ilk kez 65 inç 4K HDR oyun ekranını tanıtmış ve bunu yaz aylarında piyasaya süreceğinin sözünü vermişti. Yaz geldi geçti, ne var ki Nvidia bu monitörü geçen yıl piyasaya sunması gerekirken, önümüzdeki şubat ayında satışa çıkaracağını açıkladı.

Hiç şüphesiz, bu ekranlar oldukça pahalıya geliyor. HP, bu monitör için 4 bin 999 dolarlık yurt dışı satış fiyatı veriyor. Nvidia’nın ekranını barındıran HP Omen X Emperium monitörde 4K HDR desteğinin yanı sıra G-Sync desteği ve 144 Hz yenileme hızı gibi özellikler bulunuyor.

Ekranda Nvidia Shield teknolojisi entegre biçimde geliyor. Bu sayede internet yayın uygulamalarına veya Google Asistan’a da doğrudan erişim imkanı olacak. Böylelikle onu sadece dev bir oyun monitörü olarak kullanmanın ötesine geçmek mümkün hâle gelecek.

HP, Nvidia destekli bu ekranların veya Nvidia’nın adlandırıldığı şekilde büyük format oyun ekranlarının üretiminden sorumlu olan tek şirket değil. Acer ve Asus da benzer ürünler çıkaracak. HP, bu ekrana uygun bir ses sistemini de ekliyor. Bu sistemde üç adet stereo amplifikatör var, oyun ve eğlence için de farklı modlar mevcut.

Ayrıca ekranda üç adet HDMI 2.0 portu, bir adet DisplayPort, iki adet USB ve iki adet de şarj amaçlı USB portu bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER