Teknoloji

HP Omen X dizüstü bilgisayarıyla eSpor oyuncularını kazanmak istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hp omen xHP Omen serisi ürünleriyle eSpor oyuncularını kazanmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Şirket bu amaç doğrultusunda geliştirdiği yeni kozunu görücüye çıkardı. HP Omen X adını taşıyan dizüstü bilgisayarını Köln’de gerçekleştirilen Gamescom 2017’de tanıttı.

17 inç ekrana sahip Omen X, şirketin bugüne kadar ürettiği en güçlü oyun odaklı dizüstü bilgisayar olma niteliğini taşıyor. Kasım ayında satışa sunulacak bilgisayar, ABD’de 2 bin 299 dolar karşılığında satılacak. eSpor oyuncularını merkeze alan Omen X, oyuncuların ihtiyaçlarına yanıt vermeyi vadediyor.

HP yeni dizüstü bilgisayarında Intel Core i7 serisi işlemci seçenekleri sunacak. İşlemciye Nvidia GTX 1080 CPU ve 2800 MHz’ye kadar RAM seçenekleri eşlik edecek. Şirket işlemci konusunda da kullanıcıların karşısına birden fazla seçenek çıkaracak. eSpor standardı olan 120 Hz, 1080p ekranın yanı sıra 4K çözünürlüklü ekran da tercih edilebilecek. Her iki ekran seçeneği de G-Sync teknolojisini barındıracak.

Omen X için farklı RAID konfigürasyonlarında PCle SSD seçenekleri de kullanıcıların karşısına çıkacak. 3.5 mm. ısı borularına bağlı entegre buhar haznesi ve yüksek performansla çalışan fanlar ise bilgisayarın ısınmasını engelliyor.

HP’nin hazırladığı Omen Command Center uygulaması, oyunculara donanımın performansında kendi tercihlerine göre kişiselleştirme yapma imkanını veriyor.

HP Omen X HDR desteğine de sahip

RGB arkadan aydınlatmalı klavye barındıran Omen X, iki Thunderbolt 3 ve HDMI 2.0a girişi taşıyor. HDR desteği de dizüstü bilgisayarın sundukları arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER