Teknoloji

HP Omen X 25: Dünyanın ilk çift ekranlı dizüstü oyun bilgisayarı

hp omen x 25

HP Omen X 25 adını taşıyan yeni dizüstü oyun bilgisayarını duyurdu. Omen X 25’in en önemli özelliği olarak çift ekran taşıması öne çıkıyor. Dizüstü bilgisayarda standart 15 inçlik ekrana ek olarak, klavyenin üstüne yerleştirilen 6 inçlik 1080p çözünürlüklü dokunmatik ekran bulunuyor.

Bu sayede hem oyuncuların oyun sırasındaki görüş açısı genişliyor hem de çoklu görev sırasında kullanıcılara ekstra bir monitör alanı sağlanıyor. Bu ekran üzerinde YouTube videoları oynatmak, Spotify’da şarkı aramak, WhatsApp üzerinde mesajlaşmak ve Twitch ya da Discord’da sohbete katılmak mümkün oluyor.

İkinci ekran, ana ekranın belli bölümlerini yansıtacak bir ayna işlevi de görüyor. Böylelikle bir yarış oyunu oynarken yarış haritasını ana ekranın altına taşımak mümkün oluyor. HP’den yapılan açıklamaya göre, oyuncuların yüzde 82’si oyun sırasında mesajlaşmak için telefonlarını kullanıyor. Yüzde 61’i müzik dinlerken, yüzde 49’u da oyunla ilgili canlı yayınları izliyor veya internette ilgili içerikleri tarıyor. HP klavye üstündeki ekranla oyuncuların oyun sırasında akıllı telefona ihtiyaç duymalarını engellemeyi amaçlıyor.

HP Omen X 25, özel soğutma sistemi sayesinde 20 mm. kalınlığındaki kasasında çok güçlü bileşenler sunabiliyor. Özel bir likit bileşeni kullanarak standart yöntemlerin 10 katına çıkan bir soğutma sağlayan HP, bu sayede performansın da hatırı sayılır ölçüde arttığına dikkat çekiyor. Şirket, Apex Legends’taki saniyedeki kare sayısının standart soğutma sistemine sahip dizüstü bilgisayarlara kıyasla yüzde 28 oranında arttığının da altını çiziyor.

Nvidia GeForce RTX 2080 Max-Q ekran kartı taşıyan Omen X 25; dokuzuncu nesil, sekiz çekirdekli bir Intel Core işlemciye sahip. Bu işlemciye eşlik eden bellek seçenekleri ise 32 GB’ye kadar uzanıyor. HP Omen X, yurt dışında temmuz ayında satışa sunulacak. Dizüstü bilgisayar İngiltere’de 2500 pounddan başlayan fiyatlarla satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER