Teknoloji

HP’den dünyanın en hafif 14 inç dizüstü oyun bilgisayarı: Omen Transcend 14

hp omen transcend 14

HP Omen Transcend 14 adını taşıyan yeni dizüstü oyun bilgisayarını CES 2024‘te gözler önüne çıkardı. Omen Transcend 14, 14 inç ekranlı en hafif oyun bilgisayarı olma özelliğini taşıyor. Tartıda sadece 1,6 kilogram çeken Omen Transcend 14, bir oyun bilgisayarından ziyade kolay taşınabilen hafif bir dizüstü bilgisayar imajı çiziyor.

HP’nin yeni bilgisayarının 14 inç ekranlı MacBook Pro’dan sadece 45 gram ağır olduğunu ve direkt rakibi Asus ROG Zephyrus G14’ten de yaklaşım 70 gram hafif olduğunu belirtmekte fayda var. Güç bakımından daha büyük ekranlı Omen Transcend 16’nın altında kalan dizüstü bilgisayarda 14. nesil Intel Core i7 veya i9 işlemciler seçilebiliyor. RAM seçenekleri 32 GB’a, depolama alanı seçenekleri ise 2 TB’a kadar uzanırken; ekran kartı tarafında da RTX 4070 seçenekler arasında bulunuyor.

Dizüstü bilgisayarda iki adet USB-A ve iki adet de USB-C girişi mevcut. Bu USB-C girişlerinden biri Thunderbolt 4’ü de destekliyor. En yüksek kablosuz hızını isteyenler Bluetooth 5.4 destekli Wi-Fi 7 kartını da dizüstü bilgisayara ekleyebiliyor.

HP Omen Transcend 14 ilk çeyrek bitmeden satışa sunulacak

Transcend 14’te özel nöral işlemci biriminin de olduğu Meteor Lake bir işlemci mevcut. Ancak burada yapay zekâ yetenekleri bakımından kuralları değiştirecek bir gelişme söz konusu değil. Dizüstü bilgisayarda 2.8K çözünürlüklü yenileme hızı 120 Hz olan bir OLED ekran bulunuyor. HDR destekli ekranın maksimum parlaklık seviyesi 500 nit. Ekranın DCI-P3 renk gamının da tamamını kapsadığını belirtmekte fayda var.Transcend 14’te DTS:X Ultra hoparlörler de kullanıcıları bekliyor.

HP Omen Transcend 14, yurt dışında 1600 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Dizüstü bilgisayar, 2024’ün ilk çeyreğinde piyasaya çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER