Teknoloji

HP AMD Ryzen işlemcili yeni Omen oyun bilgisayarlarını tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hp omenHP Omen serisi bilgisayarlarıyla geçtiğimiz yıl oyun pazarına geri dönmüştü. Şirket şimdi de serinin yeni bileşenlerle güçlendirilmiş yeni modellerini gözler önüne çıkardı. Omen serisinin yeni üyeleri arasında en çok sanal gerçeklik deneyimine odaklanan sırt çantası formatındaki bilgisayar dikkat çekiyor. Ancak HP seriye aynı zamanda bir masaüstü bilgisayar ve biri 15 diğeri ise 17 inç ekranlı iki dizüstü bilgisayar da ekliyor.

Omen Desktop, kişisel tercihleri doğrultusunda kendi bilgisayarını oluşturmaya zaman bulamayanlar için oldukça uygun bir seçenek gibi görünüyor. Yurt dışında 899 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak olan bilgisayar, GeForce GTX 1050 grafik işlemcisi barındırıyor. İşlemci kanadında ise Intel Core i ve AMD Ryzen arasında seçim yapılabilecek. Masaüstü bilgisayarın en üst seviye bileşenlere sahip versiyonunun fiyatı ise 3000 dolara yaklaşacak. Söz konusu konfigürasyonda ekran kartı olarak çift GTX 1080 Tis veya çift Radeon RX 580 arasında seçim yapılabilecek.

Yeni Omen Desktop’un tasarımında da bazı şık değişiklikler yapılıyor. Bilgisayarın önünde iki adet değiştirilebilir sabit disk yuvası bulunuyor. Kasanın yan kısmı ise kolay tamir için açılabilecek. Buna ek olarak, çift ekran kartı desteği de Omen Desktop’un dikkat çekici yeni özellikleri arasında bulunuyor. Yeni Omen Desktop, bugün itibarıyla satışa sunulacak.

HP Omen ailesinin 15 ve 17 inç ekranlı dizüstü bilgisayarları da yeni bir tasarıma kavuştu. Oyuncu karakterini daha iyi yansıtan yeni tasarımda, HP’nin ifadesiyle “Jet ve uzay gemilerini hatırlatan” çizgiler bulunuyor.

15 inç ekranlı model için Radeon RX 550 veya GeForce GTX 1060 grafik işlemcileri arasında tercih yapılabiliyor. 17 inç ekranlı modelde ise GTX 1070 veya RX 580 grafik işlemcilerinden biri seçilebiliyor. Her iki dizüstü bilgisayar da Intel Kaby Lake işlemciler barındırıyor. Kırmızı klavye aydınlatmasına sahip Omen Laptop modelleri için 4K, 1080p G-Sync ve 1080p FreeSync gibi ekran çözünürlüğü seçenekleri sunuluyor. Dizüstü bilgisayarların sabit disk ve bellek kapasiteleri de kullanıcılar tarafından yükseltilebiliyor.

HP Omen serisinin yeni dizüstü bilgisayarlarını haziran sonunda satışa sunacak

HP yeni dizüstü bilgisayarlarını 28 Haziranda satışa sunacak. 15 inç ekranlı Omen, 999.99 dolardan başlayan fiyatlar karşılığında satılacak. 17 inç ekranlı modelin fiyatları ise  1099.99 dolardan başlayacak.

İLGİLİ HABERLER