Teknoloji

HP Omen 15 yeni özelliklerini yeni tasarımıyla sunuyor

hp omen 15

HP, Omen 15 adını taşıyan dizüstü oyun bilgisayarının yeni versiyonunu tanıttı. Giriş seviyesinde konumlanan Omen 15 için kullanıcılar hem AMD hem de Intel işlemciler arasından seçim yapabiliyor.

Yeni Omen 15’in bileşenlerinde bazı değişiklikler söz konusu. Ancak göze ilk olarak dizüstü bilgisayarın yeni tasarımı çarpıyor. HP’nin Omen masaüstü bilgisayarlarda kullandığı açık mavi karo şeklindeki logo, Omen 15’in de kapağına yerleştirilmiş. Buna ek olarak, avuç koyma bölümünde de modern görünümlü yeni bir grafiğin varlığı dikkat çekiyor. Selefine kıyasla yüzde 11 oranında daha ince olan yeni Omen 15’in 15.6 inç büyüklüğündeki ekranı, 180 derece döndürülebilen yeni menteşe sistemiyle destekleniyor.

HP’den yapılan açıklamada, yeni tasarımın Omen’in “çok fonksiyonlu PC” imajını güçlendirmesini amaçladığının altı çizildi. Şirket, yeni Omen’in oyun dışında iş veya internette gezinmek için de rahatlıkla kullanılabileceğini vurgulamak istiyor. Omen serisinin eski üyelerine kıyasla daha sofistike görünen yeni Omen 15, ofis veya kahveci dekoruna daha uygun bir cihaz profili çiziyor.

Yeni Omen 15 için ekran kartı seçenekleri Nvidia GeForce RTX 2070 Super Max-Q’ya kadar uzanıyor. İşlemci konusunda ise kullanıcılar Intel Core i7 H veya AMD Ryzen 7 H serileri arasında seçim yapabiliyor. Omen 15, Omen serisinin AMD işlemci seçeneğine sahip ilk modeli olma özelliğini taşıyor. Dizüstü bilgisayar için iki renk seçeneği sunulduğunu ve bunun da seri için bir ilk olduğunu belirtmekte fayda var. Intel işlemcili model siyah, AMD işlemcili model ise gümüş renkle geliyor.

HP Omen 15 için üç farklı ekran seçeneği sunuyor

Omen 15’te bellek seçenekleri 32 GB DDR4’e kadar uzanıyor. Depolama alanında ise 1 TB’ye kadar PCIe SSD veya RAID 0 desteğine sahip çift PCIe SSD seçilebiliyor. Ekran konusunda ise kullanıcıların önünde OLED panel, 120Hz UHD panel ve Full HD 300Hz panel seçenekleri bulunuyor.

HP Omen 15 ile birlikte Pavilion Gaming 16’yı da duyurdu

HP yeni Omen 15 ile birlikte Pavilion Gaming 16 modelini de duyurdu. Pavilion Gaming 16, HP’nin 16 inç ekranlı ilk dizüstü oyun bilgisayarı olma özelliğini taşıyor. 16 inçin dizüstü oyun bilgisayarlarında sıklıkla görülen bir boyut seçeneği olmadığını belirtmek gerekiyor. HP’den yapılan açıklamada, dizüstü bilgisayarın ince ekran çerçevesi sayesinde 15 inç bir bilgisayar kadar alan kapladığı belirtildi.

Pavilion Gaming 16’da onuncu nesil Intel Core i7 işlemci ve Nvidia GeForce RTX 2060 Max-Q ekran kartı kullanmak mümkün. Oyunculara cihazlarının oyun performansını gerçek zamanlı biçimde izleme imkanı veren Omen kumanda merkezi de bilgisayarda ön yüklü olarak sunuluyor.

Yeni HP Omen 15, ABD’de 999 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya çıktı. Pavilion Gaming 16 ise 799 dolardan başlayan fiyatlarla bu ay içinde satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER