Teknoloji

HP Mini 5103 ve Mini 210 çift çekirdekli Atom N550 ile güncellendi – Galeri

Lenovo, Gigabyte ve ASUS gibi netbook üreticileri Intel’in yeni mobil, çift çekirdekli N550 işlemcili ürünlerini sessizce piyasaya sunuyor. Ancak HP yeni yongayı taşıyan netbook’larını tanıtmakta diğerleri kadar çekingen davranmıyor. Kurumsal kullanıcıları hedefleyen Mini 5103 1.5 GHz’lik çift çekirdekli işlemci seçeneğiyle, 399$’lık fiyatla karşımıza çıkıyor. HP yeni işlemciyle birlikte netbook’un benchmark performansının yüzde 20 oranında arttığını söylerken pil ömrünün bundan olumsuz etkilenmediğinin de altını çiziyor. Ayrıca Mini 5103 işlemci güncellemesiyle birlikte “espresso” gibi yeni bir renk seçeneği kazandı.

Bireysel kullanıcı tarafına baktığımızda HP Mini 210’un da yenilendiğini, daha doğrusunu söylemek gerekirse yeni bir dizayn edindiğini görüyoruz. 10.1 inç’lik bu netbook kırmızı ve okyanus gibi iki farklı renk seçeneği kazanırken bataryanın kasanın altına entegre edildiği yeni bir arka bölümle geliyor. Merak etmeyin, batarya hâla çıkarılabilir, ayrıca alt kapağı kaldırıp RAM’i ve sabit diski de değiştirebilirsiniz. Chiclet klavyesini koruyan cihazda ClickPad touchpad ve 1080p video oynatmak için uygun ortam yaratan Broadcom Crystal Accelerator seçeneği de sunuluyor.

Mini 210’un tek çekirdekli Atom işlemcili ve altı hücreli bataryalı versiyonu 330$’dan satışa sunuluyor. N550 işlemcili versiyonu ise yaklaşık 75$’lık ek bir fiyatla sunulacak. İlgilenenler için bu iki netbook’un fotoğraflarından oluşan galeri aşağıda yer alıyor.

Galeri: HP Mini 5103 ve HP Mini 210
[nggallery id=384]

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER