Teknoloji

HP Leap Motion hareket kontrol teknolojisini yeni ürünlerine eklemeye devam ediyor

Hewlett-Packard, HP Envy 17 Leap Motion SE dizüstü bilgisayarıyla Leap Motion teknolojisini geçtiğimiz eylül ayında ilk kez bir PC’ye eklemişti. Hareketle kontrol imkanı sağlayan bu sistem aralarında monitör ve masaüstü bilgisayarların da bulunduğu 11 yeni makineye daha eklendi.

hp-leap-motion-061213Yeni HP PC’ler Leap Motion sensör teknolojisini içeren klavyelerle birlikte sunuluyor. Bu teknoloji kullanıcıların herhangi bir yere dokunmadan bilgisayarlarını kontrol etmelerini, oyun oynamalarını veya diğer uygulamalarla etkileşim kurmalarını sağlıyor.

HP ENVY Recline 23 Beats, HP Pavilion 23 ve HP ENVY Phoenix 810 modellerinin her biri, Leap Motion teknolojisinin yanı sıra Airspace uygulama mağazasıyla birlikte sunuluyor. Ayrıca kullanıcıların işlerini kolaylaştıracak çeşitli uygulamalar da paket içinde bulunuyor. Bu modellerin ne zaman piyasaya sunulacağı konusunda henüz net bir takvim verilmedi.

Leap Motion’ın blogunda yayınlanan yazıda gelecekte hareketle kontrolün günlük hayatın bir parçası hâline geleceği ve hareket tabanlı kontrol teknolojisinin tablet, akıllı telefon, interaktif kiosk ve kafaya bağlanabilen ekranların da aralarında bulunduğu geniş yelpazedeki cihazlara entegre edeceği vurgulandı. Ayrıca Leap Motion teknolojisinin masaüstü platformlar içinde daha yayılacağı da eklendi.

Leap Motion HP’nin yanında başka üreticileri de portföyüne eklemek istiyor, ancak şirket bu planları hakkında henüz bir detay vermiyor. HP’nin mevcut ürünleri dışında Leap Motion’a sahip olmak isteyenlerin yurt dışında 79.99 dolarlık küçük USB cihazına sahip olmaları gerekiyor.

İlgili >> Leap Motion, HP

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER