Teknoloji

HP önümüzdeki 3 yıl içinde 4 bin çalışanıyla yollarını ayıracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hp logoHP büyük ölçekli iş gücü kesintilerine yabancı bir şirket değil. Teknoloji devi önümüzdeki dönemde yine benzer bir hamle gerçekleştirmeye hazırlanıyor. PC üreticisi tarafından Securities and Exchange Commission’a (SEC) gönderilen bir belge, önümüzdeki üç yıllık dönemde 3 ila 4 bin çalışanla yolların ayrılmasının planlandığını gösteriyor. İşten çıkarma sürecinin tamamlanması için 2019 mali yılının sonu işaret ediliyor.

Şirket, işten çıkarma kararının altında yatan nedenler konusunda bilgi vermedi. Ancak ekim ayıyla birlikte sona erecek 2017 mali yılındaki kâr beklentisi, analist öngörülerinin de altına çekildi. Analistler şirketin biraz da olsa kârlılığa dönüş yapabileceğini belirtmişti.

Bilgisayar sevkiyatları uzun süredir yatay bir seyir izliyor. HP de doğal olarak bu durumdan etkileniyor. Dolayısıyla şirketin bilançolarının satışlarda yaşanacak bir artışla toparlanması pek de olası gözükmüyor.

HP uzun vadede yılda 300 milyon dolar tasarruf etmeyi hedefliyor

Şirket, işten çıkarma kararının yanı sıra tasarruf planını da kamuoyuyla paylaştı. Yeniden yapılanma maliyetleri için 350 ila 500 milyon dolar arasında bir harcama yapılması öngörülse de, 2020 mali yılı ve sonrasında yılda 200 ila 300 milyon dolar arasında tasarruf sağlanması amaçlanıyor. Tasarrufun işini kaybedenlere bir yararı olmayacağı kesin. Ancak şirketin her geçen gün küçülen PC pazarında ayakta kalması için tasarruf planı da büyük önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER