Teknoloji

HP “iPad’e benzeyen” webOS tabanlı tablet üzerinde çalışıyor

Bir yerde yeni bir tabletin bahsi geçtiğinde insanlar bu cihazı sadece iPad ile karşılaştırmakla kalmıyorlar ona ne kadar benzediği hakkında da konuşuyorlar. HP yöneticisi Peter Helm’in de katıldığı bu genellemenin ışığında çok yakın gelecekte yeni bir şeyler bekleyebiliriz. Ancak bir şey kesin ki, yeni bir tablet geliyor.

HP, Palm’ı satın aldığını duyurduğu günden bu yana webOS tabanlı bir tablet hakkında fikir belirtiyor. Palm Developer Company’ye gönderilen bir e-postada, Helm webOS tabletin “iPad’e benzeyen tablet tarzı cihazlar” arasında görülebileceğini belirtiyor. Görünen o ki, Helm iPad’i “genel” bir terim gibi kullanıyor, ancak esas mesele bu değil.

Helm’in açıklamaları birçok insanı mutlu edecektir. Palm’ın webOS iletim sistemini kullanan bir tablet bazılarının gerçekten beklediği cihaz olabilir. Bu tabletin piyasaya ne zaman çıkacağı, ne kadara satılacağı ya da özellikleri hakkında şu an için herhangi bir bilgi bulunmuyor. En azından resmi duyurunun 2011’de yapılacağını biliyoruz. CES 2011 beklenen yer ve zaman olabilir mi?

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER