Teknoloji

Ayrılığın ardından iki yeni HP Hewlett-Packard’ın efsanevi garajını paylaşacak

hp-logo-041011

Hewlett-Packard, HP Incorporated ve HP Enterprise adını taşıyan iki şirkete ayrılmaya hazırlanıyor. Ancak bu ayrılık, teknoloji dünyasının saygıdeğer şirketinin geçmişle tüm bağlarını kopardığı anlamına gelmiyor.

The New York Times’ta yer alan habere göre, HP’den doğacak iki yeni yapı da şirketin tarihsel öneme sahip mekanlarından bazılarını tekrar kullanacak. Böylelikle çalışanlara HP’nin 77 yıllık tarihinin daha etkin biçimde anlatılması sağlanacak.

HP’den doğan iki yeni şirket de, Palo Alto’da bulunan ve 1939 yılında William Hewlett ve David Packard’ın Hewlett-Packard’ı kurduğu ve ilk genel merkez olarak çalışan garaja erişebilecek. Bir tür müze işlevi görecek olan bu garajda şirketin ilk bilgisayarlarını, yazıcılarını ve diğer cihazlarını incelemek mümkün olacak. Aynı yerde bulunan şirketin eski araştırma ve geliştirme laboratuvarlarının sorumluluğunu bilgisayar ve yazıcı üretimini de gerçekleştirecek olan HP Incorporated üstlenecek.

William Hewlett ve David Packard, garajda bir şirket kurarak Silikon Vadisi konseptinin oluşmasına ön ayak olsalar da, kurdukları şirket için işler son yıllarda pek iyi gitmiyor. Küresel PC pazarındaki yerini Lenovo’ya kaptıran HP, ikiye bölünmesinin ardından da 30 bin çalışanıyla yollarını ayıracak.

İLGİLİ HABERLER