Teknoloji

HP eski CEO’su Mark Hurd’ü mahkemeye verdi

HP’nin eski CEO’su Mark Hurd Oracle’ın eşbaşkanı olarak göreve başlamıştı ve yoğun bir ay onu bekliyordu. Ancak Hurd’ün Oracle’da rahat çalışması şimdilik mümkün olmayacak gibi. Çünkü kendisinin Oracle’da işe başlaması HP’nin hiç de hoşuna gitmemişe benziyor. HP kendisine karşı bir dava açtı.

Başvuru dün sabah saatlerinde ABD’nin Santa Clara vilayetinde yapıldı. HP eski CEO’su ile yapmış olduğu sözleşmenin ihlâl edildiğini, ortada ticari sırların ifşa edilmesi tehlikesinin bulunduğunu iddia ediyor. Salı sabahı yayınlanan açıklamada HP’nin Hurd ile aralarında yapılmış olan anlaşmanın maddelerini dayatmayı planladığı, HP’nin ticari sırlarının ve gizli bilgilerinin korunmasına odaklanıldığı belirtiliyor. Hurd, diğer çalışan ve yöneticilerine göre HP ve onun mallarıyla ilgili daha yüksek profilli bilgilere sahip, bu bilgilerin korunmasına yardımcı olmak için de daha önce bazı anlaşmaların altına imza atmıştı.

HP, Hurd’ün Oracle tarafından eşbaşkan olarak işe alınmasının kendilerini tehlikeye atacağını ve bu durumun tüm şirket için bir tehdit olduğunu düşünüyor. Ayrıca kendisinin HP’de ayrılmakta olduğu dönemde istifa ettiği üç farklı pozisyon için yapılmış olan gizlilik anlaşmalarını da ihlâl etmekte olduğuna inanıyor.

HP, Oracle ve Mark Hurd arasındaki bu olay gittikçe daha ilginç bir hâl alıyor. Bu meselenin nereye doğru gideceğini izlemeyi sürdürüp gelişmeleri sizlere aktaracağız. HP şu anda Hurd’ün Oracle tarafından işe alınmasına yasak koydurtmak için uğraşıyor.

İlgili – CNET News

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER