Teknoloji

HP hem tablet hem de dizüstü bilgisayar gibi kullanılabilen Windows 8 yüklü ENVY x2’yi duyurdu

HP’nin duyurusunu yaptığı Windows 8 yüklü bilgisayarlardan bir diğeri de ENVY x2. Bu melez cihaz klavye yerleştirme istasyonu ve tabletten oluşan iki parçayla birlikte geliyor, tek başına tablet olarak da kullanılabiliyor. 11.6 inç’lik dokunmatik ekrana sahip olan tablet bölümü klavye yerleştirme istasyonuna manyetik kuvvet yardımıyla tutunuyor, böylelikle geleneksel dizüstü bilgisayar hâlini alıyor.

hp-envy-x2-5

Yaklaşık 1.4 kg. ağırlığa sahip olan bu ürün sadece tablet bölümü 680 gr. geliyor. 11.6 inç’lik köşeden köşeye uzunluktaki dokunmatik HD IPS LCD ekran 400 nit’lik parlaklık değerine sahip, bunun üstünde HD kalitesinde bir web kamerası bulunuyor. Arkada da 8 megapiksellik ana kamera bulunmakta. Beats Audio ses teknolojisinin entegre edildiği bu bilgisayar böylelikle yüksek kalitede ses çıkışı sunuyor. Bunun yanı sıra HP bu cihazla birlikte kapasitif kalem aksesuarını da opsiyonel olarak sunuyor.

hp-envy-x2-3

HP ENVY x2 katı hâl sürücüsüyle birlikte geliyor, böylelikle cihaz hızlı bir şekilde açılıyor, aynı zamanda dayanıklılık da artmış oluyor. Tablet parçasına NFC yongası da entegre edilmiş. Yakın Alan İletişimi teknolojisi sayesinde tek bir dokunuşla çevredeki NFC uyumlu cihazlarla içerik paylaşımı mümkün hâle geliyor. HP ENVY x2’de çeşitli HP yazılımları da yüklü geliyor. HP Connected Photo uygulaması sayesinde fotoğrafları birden fazla cihazda paylaşmak ve onları eş zamanlamak mümkün oluyor. Ayrıca bu uygulama farklı sosyal ağlar üzerinde fotoğrafların paylaşılmasına da olanak sağlıyor. HP Connected Music uygulaması da Meridian tarafından destekleniyor, kullanıcılara müzik indirme, internet üzerinden medya oynatma, internet üzerinden radyo istasyonlarını dinlme gibi işlevleri sunuyor.

ENVY x2 bu yıl bitmeden yurt dışında piyasaya çıkmış olacak. Fiyat ise henüz netlik kazanmadı.

İlgili >> HP

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER