Teknoloji

HP Envy serisini yeni işlemciler, gizlilik özellikleri ve Alexa desteğiyle yeniliyor

hp envy 13 x360

HP Envy serisi dizüstü bilgisayarlarını yeni işlemciler, web kamerası gizlilik düğmesi ve bazı modeller için yerleşik Alexa desteğiyle güncelliyor. Envy serisi HP’nin ürün portföyünde en üst basamağın bir altında yer alıyor. HP bu seride bazı özelliklerden feragat ederek daha uygun fiyatlı seçenekler sunuyor.

Seride bu yıl dört model yer alıyor. Söz konusu modeller Envy 13 x360, Envy 15 x360, Envy 13 Laptop ve Envy 17 Laptop isimlerini taşıyor. x360 modellerinde ekranı döndürmek ve cihazı bir tablet gibi kullanmak da mümkün oluyor. Diğer modellerde ise böyle bir imkân sunulmuyor.

Envy serisinin kendi içinde parçalı bir yapısı olduğunu söylemek çok yanlış olmayacaktır. Bu yapı yeni modellerde de muhafaza ediliyor. Laptop etiketli versiyonlarda sadece Intel’in işlemcileri kullanılıyor. 13 inçlik x360 için ise sadece AMD’nin işlemcileri tercih edilebiliyor. 15 inçlik x360’da ise hem Intel hem de AMD’nin işlemcileri arasından seçim yapılabiliyor. Tüm özellikler henüz belli olmasa da; Intel seçeneklerinin Whiskey Lake ailesinden i5 ve i7 seçeneklerinin sunulması, AMD tarafındaki seçeneklerin ise ikinci nesil Ryzen 5 ve Ryzen 7 olması bekleniyor.

Bu noktada sadece Intel işlemcili modellerde Alexa desteğinin sunulduğunu belirtmek gerekiyor.

hp envy 17 laptop
HP Envy 17 Laptop

HP’nin Envy serisinde sunduğu bir diğer yeni özellik ise web kamerası gizlilik düğmesi oluyor. Dizüstü bilgisayarların kenarında bulunan düğme, web kamerasıyla dizüstü bilgisayarın bağlantısını kesecek. Bu özelliğin diğer dizüstü bilgisayar üreticilerini de etkilemesi sürpriz olmayacaktır.

HP Envy serisinin yeni üyeleri mayıs ayında satışa sunulacak

Dört modelde de ekranı ince çerçeveler sarıyor. Girişlerin yeri ve sayısı ise cihazdan cihaza değişiyor. 17 inçlik modelde CD sürücüsü bile bulunuyor. Tüm modelde çok sayıda geleneksel USB girişi ve ve bir adet USB-C girişi yer alıyor.

HP Envy serisinin yeni üyeleri mayıs ayı itibarıyla raflardaki yerini alacak. Envy 13 x360, ABD’de 700 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Envy 15 x360’ın başlangıç fiyatı ise AMD işlemcilerde 800 dolar, Intel işlemcili modellerde 870 dolar olacak. Envy 13 Laptop ve Envy 17 Laptop ise 900 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

İLGİLİ HABERLER