Teknoloji

HP Envy 15 gelişmiş soğutma sistemi ve Intel Core i9 ile yenileniyor

hp envy 15

HP, kreatif işlerde çalışan profesyonelleri düşünerek hazırladığı yeni dizüstü bilgisayarlarını gözler önüne çıkardı. Adobe MAX 2019’da hayata geçen HP Create Ecosystem’inin en yeni katılımcıları HP ZBook Studio, HP ZBook Create ve yeni HP Envy 15 oldu.

Hem ZBook Studio hem de ZBook Create yeni nesil Intel Core ve Xeon işlemci seçenekleriyle geliyor. Kullanıcılar Quadro veya GeForce ekran kartlarından birini seçebiliyor. HP’nin açıklamasına göre, bu durum ZBook Studio’yu “hacim itibarıyla dünyanın en güçlü mobil iş istasyonu” hâline getiriyor. ZBook Create ise HP tarafından “içerik oluşturmak ve oyun oynamak için kullanılabilen dünyanın en küçük 15 inç dizüstü bilgisayarı” olarak tanımlanıyor.

Her iki cihazın da seleflerine kıyasla yüzde 22 oranında daha ince olduğunu belirtmek gerekiyor. Buna ek olarak, hem Studio hem de Create DreamColor ekranlar ile geliyor. 17,5 saat pil ömrü de iki cihazın ortak özellikleri arasında yer alıyor.

Yeni HP Envy 15’te ise şık tasarıma yapılan ilk dokunuş olarak izleme dörtgeninin camla kaplanması öne çıkıyor. True Black ekran ve oyun bilgisayarlarında görülen türden bir soğutma sistemi de Envy 15’in yenilikleri arasında bulunuyor. Bu sistem, bir buhar çemberi ve iki adet 12 volt gücünde fandan oluşuyor. HP, soğutma sistemi sayesinde yoğun iş yükleri için yüzde 33 daha fazla işlemci gücü kullanılabildiğine dikkat çekiyor.

Yeni HP Envy 15 ne zaman çıkacak?

Onuncu nesil Intel Core i9 işlemci, GeForce RTX 2060 ekran kartı, opsiyonel 4K OLED ekran ve 32 GB DDR4’e kadar uzanan bellek seçenekleri, Envy 15’in özellikleri arasında yer alıyor. 16,5 saat pil ömrü vadeden cihazın pili, 45 dakika içinde yüzde 50 doluluk oranına ulaşıyor. Bunu sağlayan HP’nin kendi imzasını taşıyan Fast Charge (Hızlı Şarj) teknolojisi oluyor.

HP ZBook Studio ve ZBook Create, ağustos ayında yurt dışında satışa sunulacak. Bu iki dizüstü bilgisayarın fiyatı konusunda şimdilik bilgi verilmiş değil. HP Envy 15 ise haziran ayında piyasaya çıkacak. Dizüstü bilgisayar ABD’de 1350 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER