Manşetler

HP Envy 14 Spectre Ön İnceleme – Galeri

hp-envy-14-spectre-on-inceleme-00001

Ultrabook dalgasına kapılan şirketlerden bir tanesi olan HP geçtiğimiz ocak ayında ABD’de düzenlenen CES 2012‘de HP Envy 14 Spectre’yi tanıtmıştı. Çekici görünümüyle diğer ultrabook seçeneklerinin arasından sıyrılan HP Envy 14 Spectre’yi CeBIT 2012’deki Intel standında kısaca inceleme fırsatı bulduk. HP Envy 14 Spectre’nin gayet çekici, havalı bir cihaz olduğunu söyleyerek söze başlayalım.

14 inç’lik, 1600 x 900 çözünürlüklü ekrana sahip olan HP Envy 14 Spectre’nin oldukça parlak, renk açısından doygun bir ekrana sahip olduğunu söyleyebiliriz. Gorilla Cam kaplı olmasıysa ayrı bir koruma sağlıyor. İncelediğimiz modelde Intel Core i5 2467M işlemci yer alıyor. Buna 4 GB RAM, 128 GB kapasiteli SSD ve Windows 7 Professional 64-bit işletim sistemi eşlik ediyor. Cihazda yer alan bu teknik özelliklerin ilk bakışta iyi bir performans sunduğunu söyleyebiliriz. Kapağı kapatıp uyku moduna aldıktan sonra kapağı kaldırdığımızda, kapağı dik konuma getirmeden işletim sisteminin uyandığını gözlemledik, yani 1 saniyelik uykudan uyanma koşulu rahatlıkla sağlanıyor.

hp-envy-14-spectre-on-inceleme-00004

HP Envy 14 Spectre’nin dışı parlak camla kaplı. Aşağıdaki galeride yer alan fotoğraflarda da göreceğiniz gibi dış yüzeyin yansıtma oranı bir hayli yüksek. Parlak ve pürüzsüz yüzey cihazı hoş gösteriyor, ancak bu yüzey parmak izlerini de fazlasıyla tutuyor. Aynı cam kaplama touchpad’in etrafındaki bölgede de yer alıyor. Bu bölgedeki cam yüzey avuç içlerinin rahat etmesini ve klavyeyle daha rahat yazılmasını sağlıyor. Chiclet tarzı klavyenin tuşlarını biraz yumuşak ve gevşek bulduğumuzu belirtmeliyiz. Cam kaplı touchpad ise oldukça rahat kullanılıyor ve Apple’ın MacBook’larındakine yakın bir doğruluk ve hassasiyete sahip. Genelde Windows dizüstü bilgisayarların touchpad’ini kullanmayı tercih etmeyiz, ancak Spectre ile bu kaideyi bozabiliriz.

HP Envy 14 Spectre’nin kontrolleri genellikle sağda ve solda yer alıyor. Sağ kenarda öne doğru analog ses kontrolü var. Eskiden bilgisayarlarda daha sık gördüğümüz bu tarz bir ses kontrolünü görmek memnun edici, ses seviyesini hızlı bir şekilde kontrol etmeyi sağlıyor. Beats Audio destekli hoparlörlere sahip olan HP Envy 14 Spectre’de ses kontrolünün hemen yanında bir Beats tuşu da mevcut. Bu tuşa bastığınızda karşınıza özel bir Beats Audio yazılımı çıkıyor. Bu yazılım üzerindeki kontroller yardımıyla cihazın ses çıkışını düzenleyebilirsiniz. Ses kontrolünün diğer yanında da ses kapatma tuşu bulunuyor. Bu da cihazın sesini acil durumlarda hızlı bir şekilde kapatma imkânı tanıyor.

hp-envy-14-spectre-on-inceleme-00012

HP Envy 14 Spectre’de yer alan batarya 9 saate kadar çalışma ömrü sunuyor. Bu durum bir günlük kullanım için rahatlıkla yeterli olacak düzeyde. Bu arada cihazın hava çıkış kanalları tamamen cihazın altında değil, biraz daha arka bölüme bakacak şekilde yerleştirilmiş. Yani cihazı düz bir zemine koyduğunuzda arka bölümden hava çıkışı mümkün oluyor, bu da bilgisayarın fazla ısınmasını engelliyor.

HP Envy 14 Spectre ile ilgili ön izlenimlerimiz bu şekilde. Ultrabook satın almayı düşünenler için Spectre değerlendirmeye katılacak ilk ürünlerden bir tanesi olabilir. Cihaza ait fotoğrafları aşağıdaki galeride bulabilirsiniz.

Galeri: HP Envy 14 Spectre Ön İnceleme
[nggallery id=866]

İLGİLİ HABERLER