Teknoloji

HP Envy 14 yeni ekran ve daha uzun pil ömrüyle yenileniyor

hp envy 14

HP, CES 2021 kapsamında hem yeni ürünlerini gözler önüne çıkardı hem de mevcut ürünlerindeki değişiklikleri duyurdu. Yenilenen ürünler arasında dikkat çekenlerden birisi de HP Envy 14 dizüstü bilgisayar.

HP’den verilen bilgiye göre, yeni Envy 14’te 16:10 görüntü oranına sahip bir ekran bulunuyor. Dokunma uyumlu bu IPS ekran, selefine kıyasla yüzde 11 daha fazla bir görüntü alanı sunuyor. HP, Envy 14’le ilk kez Delta E <2 renk kalibrasyonunu 14 inç büyüklüğünde bir ekranda kullanmış oluyor.

Envy 14’te Intel’in 11. nesil Intel Core işlemcileri bulunuyor. Ekran kartı konusunda kullanıcılara sunulan seçenekler ise NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti Max-Q’ya kadar uzanıyor. Wi-Fi 6 desteğine sahip dizüstü bilgisayar, HP’nin verdiği bilgiye göre tek şarjla 16,5 saat boyunca çalışabiliyor. 16 GB DDR4-3200 SDRAM ve 256 GB SSD de sistemin özellikleri arasında bulunuyor.

HP Envy 14 gizlilik odaklı özellikler sunuyor

HP Envy 14’te gizlilik odaklı özellikler de mevcut. Parmak izi okuyucusu, fiziksel web kamerası kapağı ve klavyedeki mikrofonu sessize alma tuşu gizlilik odaklı özellikler arasında sayılıyor. Yapay zekâ destekli ses kaldırma özelliği de Envy 14’te kullanıcılara sunuluyor. Enhanced Lighting özelliği ise kullanıcıların video görüşmelerinde daha net görüşmelerine yardımcı olacak. Bu özelliğin şubat ayı içinde aktif hâle gelmesi bekleniyor.

HP Envy 14, bu ay içinde satışa sunulacak. Dizüstü bilgisayar ABD’de 999 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

İLGİLİ HABERLER