Teknoloji

HP Elite x2’nin yeni versiyonuyla orijinal modeldeki açıkları kapatıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hp elite x2Microsoft Surface Pro tabletlerin beklenmeyen başarısı, diğer Windows 10 cihaz üreticilerini de benzer formatta ürünler hazırlamaya teşvik etti. Ancak bu üreticilerden kimileri ilk denemede aradıklarını bulamadı. Farklı kategorilerden özellikleri bünyesinde toplayan HP Elite x2, Surface Pro’nun bir alt fiyat kategorisini hedeflemişti. Ancak Elite x2’nin eksikleri, HP’nin hedeflerine ulaşmasına engel olmuştu. Bu eksiklere rağmen vazgeçmeyen şirket, Elite x2’nin ikinci versiyonunu hazırladı. Yeni model, orijinal modeldeki açıkların önemli kısmını kapatıyor.

Elite x2, geçtiğimiz yılın ocak ayında duyurulmuştu. Geçtiğimiz yılın standartları çerçevesinde bile mütevazı bir cihaz olan Elite x2, hem özellikleri hem de fiyatıyla Surface Pro 4’ün alt segmentini kucaklamayı hedeflemişti. Ancak sadece Surface’i taklit etmekle yetinmeyen ürün, menteşeli tasarımıyla kendisini ilham kaynağından ayırmayı başarmıştı.

Ancak Elite x2 performans olarak vasatın altında kalmıştı. Ekran çözünürlüğünün düşüklüğü, cihazın sorunlarının en önemlisi olarak öne çıkmıştı. Fikri sevenler, ancak uygulamadan pek hoşlanmayanlar için ikinci nesil Elite x2 1012 beklentileri karşılayabilir.

Potansiyel müşteriler, yedinci nesil Intel Core i işlemciler arasından seçim yapabilecek. 12 inçlik ekran boyutu değişmezken, çözünürlük 2736×1824 piksele yükseliyor. Elite x2 ile birlikte gelen kalem artık 2048 basınç seviyesini destekliyor. Parmak izi tarayıcısı, kızılötesi kamera ve Windows Hello desteği de yeni modelin özellikleri arasında bulunuyor.

HP Elite x2 1099 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak

Selefinden daha hafif bir kasaya sahip olan Elite x2, USB-C ve USB 3.0 girişleri barındırıyor. Yeni HP Elite x2, 1099 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

İLGİLİ HABERLER