Teknoloji

HP dizüstü bilgisayarlarının izleme dörtgenine neşteri vurdu

hp

HP‘nin son birkaç yıldır çıkardığı dizüstü bilgisayarlar; şık tasarımları, gelişmiş performansları ve pil ömürleriyle dikkat çekmişti. Tasarım konusunda özellikle farklı materyallerle yeni deneyler yapmayı sürdüren şirketin en zayıf noktası olarak ise izleme dörtgenleri öne çıkmıştı.

HP’nin izleme dörtgenlerinde kullandığı ana donanımda bir sorun olmadığını belirtmek gerekiyor. Büyük, pürüzsüz, mat ve çoklu dokunma destekli yüzeyler, diğer modern dizüstü bilgisayarlarda bulunanlardan farklı değil. HP’nin yaşadığı problemin temelini ise altta çalışan sürücüler ve bunların kullandığı yazılım oluşturuyor. Bu da hareket desteğinin kötüleşmesine, kaydırmanın iyi işlememesine, avuç içi reddi özelliğinin doğru çalışmamasına ve kısacası ortaya yıpratıcı bir izleme dörtgeni deneyiminin çıkmasına sebep oluyordu. Bütün bu sorunlara ve kullanıcılardan gelen taleplere rağmen, HP Synaptics‘in izleme dörtgeni sürücülerini kullanmaktan vazgeçmemişti.

Ancak bu durum, şirketin yeni tanıttığı ahşap kaplamalı Envy serisi dizüstü bilgisayarlarla değişiyor. Envy 13, Envy 17, Envy x360 13 ve Envy x360 15 modellerinde Synaptics yerine Microsoft Precision imzasını taşıyan izleme dörtgeni sürücüleri kullanılıyor. Microsoft Precision sürücüleri, kullanıldıkları tüm cihazlarda izleme dörtgenlerinin performansını artırmaları ve Apple’ın MacBook’larda sunduğuna yakın bir deneyim sunmalarıyla tanınıyor. Microsoft’tan Windows cihaz üreticilere Precision kullanımı konusunda bir zorlama gelmese de, pek çok üretici tercihini bu sürücüden yana kullanmaya başlamıştı. Bu gruba dahil olmayan üreticilerden biri olan HP’nin direnişi de sona ermişe benziyor.

HP, Windows Precision sayesinde sunacağı izleme dörtgeni deneyimiyle dizüstü bilgisayarındaki gücünü ve etkisini biraz daha artırabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER