Teknoloji

HP daha büyük netbook’lar için Intel’i ikna etmeye çalışıyor

Gelen haberlere göre HP Atom işlemcileri dizüstü bilgisayarlarda kullanmak için Intel ile pazarlık halinde. Ancak bu pazarlıklar biraz zor yürüyor gibi gözüküyor, çünkü Intel Atom sadece netbook’larda çalışması için tasarlanmıştı.

Gerçek şu ki, Intel OEM’lerin ve şirketlerin Atom işlemcilerini geleneksel dizüstü bilgisayarlarda kullanmasını istemiyor. Ancak, Dell mini 12 modeli 12.1 inç’lik bir netbook ve 1280×800 çözünürlükte çalışıyor. Görünen o ki, Intel bazı şirketlere Atom işlemcilerini kullanma konusunda ayrıcalık tanıyabiliyor.

13-inç ve daha büyük boyutlu ekranlara sahip netbook’lara piyasa hazır mı? Her insanın Core 2 Duo ya da diğer çift çekirdekli işlemcilerin gücüne ihtiyacı yok. Netbook kullanıcılarının birçoğu cihazlarını internet ve ofis işleri için kullanıyor. Intel Atom da bu tür uygulamaları çalıştırırken bir problem yaşamıyor. O halde bu işlevselliği daha büyük bir ekranla birleştirmek çoğu netbook kullanıcısı için çekici gelebilir. Tabii ki ağırlığı da unutmamak lazım.

HP mükemmel marka değeri ve yüksek hacimli satışlarıyla Intel’i belki ikna edebilir. Böylelikle daha büyük ekranlı netbook’ların yolu da açılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER