Teknoloji

HP Cortana tabanlı akıllı hoparlör geliştiriyor

hp cortanaHarman Kardon Microsoft’un dijital asistanı Cortana’nın merkezinde olduğu bir akıllı hoparlör geliştirdiğini daha önce açıklamıştı. Ancak Harman Kardon bu yönde çalışmalar yapan tek şirket değil. HP Cortana tabanlı hoparlör geliştirmek için Microsoft ile yakın bir mesai yürütüyor.

Microsoft ve HP arasındaki işbirliği, Microsoft tarafından duyuruldu. Yazılım devi, Intel ile birlikte Cortana uyumlu cihazlar için bir referans platformu geliştirdiğini de açıkladı. Bu platform sayesinde Microsoft’un dijital asistanını çok daha fazla sayıda cihazda görmek mümkün hâle gelecek.

HP Cortana hoparlörüyle Harman Kardon’un açtığı yoldan yürüyecek

Harman Kardon, daha önce açıkladığı gibi, Cortana tabanlı hoparlörünü piyasaya süren ilk şirket olacak. Detayları bu hafta açıklanan Invoke adını taşıyan hoparlör, Amazon’un Echo serisi ürünleriyle rekabet etmesi amacıyla geliştirildi. Sesli komutlar üzerinden Skype ile görüşme yapma ve akıllı ev cihazlarını kontrol etme imkanı sunan Invoke, önümüzdeki sonbahar itibarıyla raflardaki yerini alacak.

Microsoft’un Cortana için iddialı hedefleri bulunuyor. Şirketin dijital asistanını buzdolaplarına, ekmek kızartma makinelerine ve termostatlara getireceği söyleniyor. Creators Update ile uzak alan sesle iletişimi ve sesli uyandırma özelliğini aktif hâle getiren Microsoft, yıl içinde Home Hub ile akıllı ev ürünlerindeki etkinliğini artırmaya hazırlanıyor.

İLGİLİ HABERLER