Teknoloji

HP 15 inç ekranlı ilk Chromebook’unu tanıttı

hp chromebook 15

Chromebook modelleri genellikle fiyat-kalite tarafında gösterdikleri performansla olumlu bir etki bırakıyor. HP Chromebook 15 de bu durumu değiştirmiyor. HP’nin 15 inç (15.6 inç) büyüklüğünde ekrana sahip ilk Chromebook’u olan dizüstü bilgisayar, numerik tuş takımı da bulunan tam ölçekli bir klavyeyle birlikte geliyor. Arkadan aydınlatmalı IPS ekran ve 64 GB baz flaş depolama alanı da dizüstü bilgisayarın özellikleri arasında sayılıyor.

HP Chromebook 15’in baz modeli ABD’de 449 dolar karşılığında satılacak. Dileyenler biraz daha para ödeyerek eMMC depolama alanının kapasitesini ikiye katlayabilecek veya daha hızlı bir Intel Core i5 işlemciye sahip olayabilecek. Ancak bu ekstra ücretin ne kadar olacağı konusunda şimdilik bilgi verilmiş değil.

HP’den yapılan açıklamada cihazın satışının hemen başlayacağı belirtilse de, şirketin internet sitesindeki ürün sayfasında “Yakında geliyor” ibaresi göze çarpıyor.

4 GB RAM, entegre Intel HD Graphics 610 GPU ve 13 saate kadar pil ömrü, HP Chromebook 15’in diğer özellikleri arasında bulunuyor. Geniş açılı bir web kamerası ve çift mikrofonu bulunan dizüstü bilgisayarın hoparlörleri ise Bang & Olufsen imzasını taşıyor. HP Chromebook 15 için mavi ve siyah olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor.

HP Chromebook 15 ile Chrome OS’in büyük ekranlı dizüstü bilgisayar pazarındaki varlığı biraz daha belirgin hâle geliyor. Asus da kısa süre önce 15 inç ekranlı Chromebook’unu tanıtmıştı. Acer ve Lenovo ise 15 inç ekranlı Chromebook modellerini geçtiğimiz yıl piyasaya sürmüştü.

İLGİLİ HABERLER