Teknoloji

HP Chromebook 11 tanıtıldı, 21 Ekimde yurt dışında çıkıyor

Google Chromebook dizüstü bilgisayarlarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce tanıtılan Pavilion Chromebook 14’ün daha küçüğü olan HP Chromebook 11 farklı renk seçenekleriyle sunulacak.

hp-chromebook-11-091013Adından da anlaşılacağı üzere 11.6 inç ekran barındıran bu dizüstü bilgisayarın beyaz renkli modelinde kırmızı, mavi, yeşil ve sarı çizgiler barındıran seçenekleri bulunuyor. Bunun yanı sıra tamamen siyah renkli bir alternatif de arzu edenlere sunulacak. Micro USB güç girişine sahip olan bu dizüstü bilgisayarı böylelikle herhangi bir Android telefonunkiyle aynı şarj aletini kullanarak şarj edebilirsiniz. Anında açılma ve kullanıma hazır hâle gelme özelliğine sahip olan bu dizüstü bilgisayar açıldıktan üç saniye sonra internete giriş imkanı sağlıyor.

1366 x 768 piksel ekran çözünürlüğüne sahip olan bu dizüstü bilgisayarda Exynos 5250 işlemci yer alıyor. 2 GB RAM, 16 GB SSD tabanlı depolama birimi de diğer özellikler olarak dikkat çekiyor. Ayrıca Google 100 GB’lık Google Drive saklama alanını da bunun üstüne ücretsiz olarak sunuyor. Chrome OS ile çalışan dizüstü bilgisayarda Gmail, YouTube, Hangouts gibi çeşitli uygulamalar da yüklü olarak geliyor.

İki adet USB 2.0 portu, Bluetooth ve Wi-Fi kablosuz bağlantıları, entegre hoparlörlere sahip olan bu modelde altı saate kadar çalışma ömrü sunan batarya da yer alıyor.

HP Chromebook 11, 21 Ekim tarihinden itibaren yurt dışında piyasada olacak. Cihazın Türkiye’de resmi satışa çıkmasını şu an için beklemiyoruz.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER