HP geride kalan ikinci mâli çeyrek yılıyla ilgili tabloyu planlanan zamandan bir gün önce paylaştı. Aslında bunda şirketin tepe yöneticisi Leo Apotheker’in Bloomberg’de yer alan demeci etkili oldu sayılır. Apotheker söz konusu demecinde HP’yi yeniden zorlu bir çeyrek dönemin beklediğini belirtmişti. Bu açıklamayı HP’nin hisse senetlerinde meydana gelen yüzde 5’lik düşüş izleyince şirket finans raporunu erkenden açıklayarak durum kötüleşmeden müdahale etmek istemiş olmalı.
HP’nin açıkladığı finansal durum raporuna göre şirket geride kalan çeyrekte 31.6 milyar dolar gelir ve 2.3 milyar dolar kâr elde etti. Geçen yılın aynı döneminde elde edilen 30.8 milyar dolar gelir ve 2.2 milyar dolar kâra bakılırsa, şirketin yatay bir seyir izlediği anlaşılıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HP RTX Spark destekli iki OmniBook tanıttı

Büyük ekranlı tabletler eğitimden mobil çalışmaya kadar kullanım alanını genişletiyor

RubyGems, yapay zeka ajanlarının saldırısındaki bulguları açıkladı

Samsung M16 OLED ile 10.000 nit seviyesine çıktı

Samsung Galaxy S27 Ultra için beklenen kamera değişikliği rafa kalktı
Pekiyi, HP CEO’su neden zorlu bir çeyrek öngörüsünde bulundu? Görünüşe göre HP bireysel kullanıcılara yönelik bilgisayar satışlarında rekabeti sürdürmekte zorlanıyor. Şirketin diğer tüm iş kolarında gelir artışı kaydedilmesine rağmen, Kişisel Sistemleri Grubunun gelirlerinde yıldan yıla yüzde beş düşüş kaydedildi, bireysel tüketicilere özel bilgisayarların gelirdeki payı da yüzde 23 oranında geriledi.
Durum böyle ancak tablet segmentinin barındırdığı fırsatlar HP’yi heyecanlandırıyor. Apotheker TouchPad’in HP için heyecanlı bir ürün lansmanı olacağına dikkat çekti. HP’nin tablet savaşlarında nasıl bir performans sergileyeceğini merakla bekliyoruz.
İlgili – HP
İlgili – Bloomberg
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.





