Teknoloji

HP CEO’suna göre HDD sürücü sıkıntısı Google ve Facebook’u da vuruyor

Tayland’da meydana gelen sel felaketi bilgisayarlarda gelen veya piyasada satılan HDD’lerin üretiminin de etkilenmesine neden oldu. Bu durum piyasada stok sıkıntısına ve dolayısıyla mâliyetlerin yükselmesine neden oldu. Bilgisayar ve harici disk aygıtlarının fiyatlarının yükselmesi son kullanıcı tarafındaki en önemli etki olurken, Google ve Facebook gibi büyük internet şirketleri bile bu sıkıntıdan etkileniyor.

HP CEO’su Meg Whitman bu iddiayı dile getirdi. Şirketin çiçeği burnunda CEO’suna göre kendi sunucularını kendileri yapan Google ve Facebook da bu durumdan etkilendi. HP de ihtiyaç duyduğu sürücüyü tedarik etme konusunda sıkıntı yaşayanlar arasında yer alıyor, ancak Whitman şirketinin bu durumlara karşı hazırlıklı olduğunu ve gerekeni yapacağını belirtti. Ayrıca Google ve Facebook’un ihtiyaç duydukları sürücüleri tedarik edemeyeceği için sunucu ihtiyaçlarını karşılamak için HP’nin kapısını çaldıklarını da dile getirdi.

Kendi sunucularını kendileri yapan şirketlerin satışlarda yarattığı ufak bir kıpırdamaya rağmen Whitman sunuculardan gelecek olan gelirin sürücü sıkıntısı nedeniyle düşeceğini tahmin ediyor. Sıkıntı bilgisayar fiyatlarının ise yükselmesine neden oluyor. Whitman’a göre yaşanan HDD sıkıntısının etkisi esas olarak 2012’nin birinci ve ikinci çeyreklerinde hissedilecek.

İlgili – ZDNet

İLGİLİ HABERLER