Teknoloji

HP CEO’su Meg Whitman iki yıl daha dişlerini sıkacaklarını söyledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Meg Whitman yaklaşık bir yıl önce HP’nin CEO’luk koltuğuna oturmuş, içinde bulunduğu durumu tersine çevirmek için mücadele eden şirkette umutlar O’na bağlanmıştı. Şimdiye kadarki tabloya baktığımızda Whitman’ın henüz beklentileri pek de karşılayamadığı görünüyor. Ancak kendisine göre, kesin bir yargıya varmak için henüz zaman var.

Reuters’in haberine göre, Whitman HP’nin yıllık yatırımcı toplantısında şirketin revizyonunun etkilerinin 2014 yılından itibaren görülebileceğini, şirketin gelecek yılın genelinde de kârlılık açısından zorlanabileceğini kaydetti. Bu haberlerle birlikte yaklaşık yüzde 10 oranında düştü ve son dokuz yılın en düşük seviyelerini gördü. Ancak kapanışı seans içindeki dip noktasının biraz üzerinde gerçekleştirdi. Whitman şirketin stratejisi etrafındaki belirsizliği ve yönetim kademesindeki değişiklikleri işaret etti; Hewlett-Packard’ın yüzleştiği en büyük zorluğun CEO ve yönetim takımındaki değişikliklerin olduğunu, bunun da birçok tutarsız stratejik seçime ve bazı yönetimsel yanlışlara yol açtığını kaydetti.

Whitman’a yönetici değişiklikleri konusunda katılmamak elde değil. Son iki yıla baktığımızda, bu kısa zamanda şirketin toplam iki CEO eskittiği ve üçüncü CEO’sunu göreve getirdiği görülüyor. Bunların her biri belirlenen stratejilerde değişiklik anlamına geliyor. Stratejik kararlar açısından da baktığımızda, HP’nin Palm’ı ve ürünü olan webOS’i satın alması ve bu nedenle milyarlarca zarar etmesi unutulacak gibi değil. Palm’ı satın alma kararının doğruluğu veya yanlışlığını tartışmak gibi, webOS projelerinin askıya alınması kararının erken olup olmadığının da bir o kadar tartışılması gerekir. Üstelik Whitman’ın şirketin eninde sonunda bir akıllı telefon çıkarmak zorunda kalacağına yönelik açıklamalarından sonra.

Görünüşe göre HP’nin iki yıla yakın bir süre daha dişini sıkması gerekiyor. Bu zaman zarfında şirketin kârlılığı sağlamak için atacağı adımları da yakından takip edeceğiz. Tahmin ediyoruz ki, Windows 8 ürünleri bu dönemde önemli bir rol oynayacak.

İlgili >> Reuters

İLGİLİ HABERLER