Teknoloji

HP’nin tepesinde görev değişimi

hp ceo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP, CEO Dion Weisler‘in aile sağlığıyla ilgili bir durum nedeniyle görevini bırakacağını açıkladı. Weisler’in görevini hâlihazırda şirketin yazıcı biriminin başkanlığını yürüten Enrique Lores devralacak.

Lores, CEO koltuğuna 1 Kasım’da oturacak. HP’nin açıklamasında, Weisler’in de 2020’nin nisan ayında gerçekleştirilecek yıllık hissedar toplantısına kadar şirketin yönetim kurulunda direktör olarak görev yapacağı belirtildi.

Weisler, 2015’ten bu yana HP’de CEO’luk görevini yürütüyordu. Şirket, o yıl iki parçaya ayrılmıştı. Weisler’in yönettiği, PC ve yazıcı tarafında faaliyet gösteren kısım HP Inc. olarak anılırken, kurumsal hizmetler tarafı HPE ismiyle yola devam etmeye başlamıştı. Bu birimin yönetimini üstlenen eski CEO Meg Whitman, 2015’te şirketten ayrılmıştı. Whitman, daha sonra kısa video platformu Quibi’yi kurmuştu.

Yeni CEO 30 yıldır HP bünyesinde

Yeni CEO Lores, 30 yıldır HP bünyesinde görev yapıyor. Tecrübeli yöneticinin şirketteki yolculuğu mühendislik ekibinde başlamıştı. Lores, 2018’de Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kullanılması amacıyla tasarlanan sıfır yerçekimine uygun yazıcının tanıtımında boy gösteren isimlerden biriydi.

HP, tepesindeki değişimi mali yılının üçüncü çeyreğine ait finans raporuyla birlikte duyurdu. Açıklamanın ardından şirketin hisselerinde yüzde 6’lık değer kaybı yaşandı.

İLGİLİ HABERLER