Teknoloji

HP’nin Android telefonu Bender’e benchmark kayıtlarında rastlandı

HP, webOS ile giriştiği ve pek de başarılı olmayan akıllı telefon macerasının ardından şansını bir kez daha, bu sefer daha güvenilir bir araçla deniyor. Şirketin Android 4.0 Ice Cream Sandwich yüklü bir cihaz çıkaracağı söyleniyor. GLBenchmark kayıtlarında bu telefonu işaret eden çeşitli test sonuç kayıtlarına rastlandı. Bender kod adıyla anılan cihazın içinde çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 işlemcinin yer aldığı görülüyor.

webOS işletim sistemini açık kaynak camiasının eline bırakan ve bu işletim sisteminin geliştirme çalışmalarıyla artık yakından ilgilenmeyen şirketin odağına Google’ın mobil işletim sistemini oturttuğu görülüyor. Her ne kadar benchmark sonuçlarında HP’nin Bender telefonunun Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich sürümüyle çalıştığı görülse de, akıllı telefon piyasaya çıktığında Android 4.1 Jelly Bean yüklü şekilde de çıkabilir. Cihazın detaylarına bakıldığında 1.5 GHz’lik Snapdragon S4 işlemcinin yanı sıra 1366 x 720 piksel çözünürlüklü ekranın bulunduğu da görünüyor.

HP CEO’su Meg Whitman’ın gelecekte bir akıllı telefon çıkaracaklarına dair açıklamasının hemen ardından böyle bir sızıntı görmek gerçekten oldukça ilginç. Tepe yöneticisi aceleci olmadıklarını söylemişti, belki de sağlam bir cihaz çıkarmak için işleri biraz daha ağırdan alıyorlar. Bununla birlikte acele etmemenin nedeni geçmişte yapılmış olan hataları tekrarlamamak da olabilir. En azından HP’nin Android seçimi hatalardan ders çıkarıldığının bir göstergesi sayılır.

İlgili >> SlashGear

[Görsel – SlashGear]

İLGİLİ HABERLER