Teknoloji

HP Avrupa’da ilk, dünyada ise ikinci Çözüm ve Deneyim Merkezini İstanbul’da açtı – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

1322740708_hp_____z__m_ve_deneyim_merkezi_7

Yılın ikinci yarısında hareketli ve zor günler geçiren HP buna rağmen yenilikçi çalışmaları sürdürüyor. Satış sonrası servis hizmetleri konusunda liderliğini sürdürme çabası içinde olan şirket Çözüm ve Deneyim Merkezi adını verdiği konsept mekanın ikincisini İstanbul’da açtı. İstanbul’daki merkez, Çin’den sonra dünyada türünün ikinci örneği olma sıfatı taşırken, Avrupa’da ise bir ilk olma özelliğine sahip.

HP Çözüm ve Deneyim Merkezi, HP müşterilerine üç önemli değeri sunacak. HP marka cihazıyla ilgili problem yaşayan kullanıcılar cihazlarını burada bulunan teknik elemanlara teslim edecek. Merkez içinde bulunan laboratuvarda cihazları sorunla ilgili olarak gözden geçirilecek. Gelen sorunların yüzde 50’ye yakın bir oranının bu merkezde çözülmesi planlanıyor. Aksi durumda ise cihaz HP’nin teknik servisine iletilecek. Çözüm ve Deneyim Merkezinde verilecek olan grup veya yüz yüze eğitimlerle kullanıcıların pratik bilgisayar kullanımı konusunda kendilerini geliştirmesi sağlanacak. Son olarak Çözüm ve Deneyim Merkezi’ne gelen kullanıcılar HP’nin en yeni dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarını merkezde bulunan sergi alanında görüp deneme fırsatı bulacak. HP böylelikle müşterilerinin markaya daha fazla bağlanmasını arzuluyor.

Çözüm ve Deneyim Merkezine cihazlarının bakım veya onarımı için gelen müşteriler bir yandan beklerken bir yandan da merkez içinde Internet Bar adıyla düzenlenmiş bir köşede bulunan bilgisayarlar aracılığıyla internete bağlanıp vakit geçirebilecek veya günlük işlerini görebilecek.

HP’nin Çözüm ve Deneyim Merkezi sayısını 2012’nin ilk yarısında Paris, Londra, Riyad ve Dubai’de açacağı yeni merkezlerle daha da arttırması bekleniyor.

Galeri: HP Çözüm ve Deneyim Merkezi
[nggallery id=754]

BASIN BÜLTENİ

AVRUPA’NIN İLK HP ÇÖZÜM VE DENEYİM MERKEZİ İSTANBUL’DA AÇILDI

Avrupa’nın ilk, Çin’den sonra ise dünyada ikinci HP Çözüm ve Deneyim Merkezi bugün İstanbul’da hizmete açıldı. Merkez İstanbul ardından 2012’nin ilk yarısında Paris, Londra, Riyadh ve Dubai’de açılacak.

HP, satış sonrası servis hizmetlerindeki liderliğini sürdürme çalışmaları kapsamında yatırımlarına devam ediyor. Yatırımları kapsamında Avrupa’nın ilk Çözüm ve Deneyim Merkezi’ni bugün İstanbul’da açan HP, bu merkez ile satış, bakım ve servis alanlarında entegre bir hizmet sunmayı hedefliyor.

HP tarafından hayata geçirilen HP Çözüm ve Deneyim Merkezi’nin açılışına; HP Avrupa, Ortadoğu ve Afrika(EMEA) Kişisel Sistemler Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı Eric Cador, HP Avrupa, Ortadoğu ve Afrika(EMEA) Kişisel Sistemler Grubu Müşteri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Gilbert Rossi, HP Ortadoğu, Akdeniz ve Afrika(MEMA) Kişisel Sistemler Grubu Başkan Yardımcısı Antoine Barre ve HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Ülke Müdürü Ertuğ Ayık katılım gösterdi.

Gerçekleşen açılışta Eric Cador “Liderliğimizi farklı stratejilere borçluyuz. Ancak bu stratejilerin sonucunda ana buluşma noktası tüketiciler. HP’nin özellikle üstünde durduğu önemli konulardan biri olan müşteri memnuniyetini bir adım öteye taşıyacak farklı bir yapıyı bugün burada paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” açıklamasını yaptı. Bu merkezin 2012 yılının ilk yarısı içerisinde Paris, Londra, Riyadh ve Dubai’de açılacağını belirten Cador, Türkiye’nin önemli bir yatırım bölgesi olduğunun altını çizerek, “Dünyanın hızla gelişen bölgelerinde artan müşteri taleplerini karşılama stratejisinin bir parçası olarak ilk adımımızı bilgisayar üretimini Türkiye’de konuşlandırarak atmıştık şimdi bu adımı büyütüyor ve yeni bir yatırımla dünyanın ikinci çözüm ve deneyim merkezini burada hizmete açıyoruz” dedi.

Ertuğ Ayık ise ürün ile müşteri arasındaki tek köprünün satış sonrası hizmetler olduğunu belirterek “Bu merkezi hizmete açmamızdaki en önemli amaç tüketicilerin sürekli ulaşamayacakları hizmetleri tek noktadan ve hızlı alabilecekleri bir yer yaratmaktı. Standart garanti hizmetlerinin ötesinde bilgisayar sağlık taraması, kullanım eğitimleri, bilgisayarı daha verimli kullanmak için donanım yükseltmeleri ya da yazılım güncellemeleri gibi özel hizmetleri bu merkezde HP kullanıcılarına sunacağız. Ayrıca en yeni HP ürünlerini deneme fırsatını bu merkezde yakalayacak olan tüketicilerimiz mevcut ürünleri ile ilgili özel eğitimleri de alabilecekler. Özetle bu merkez HP kullanıcıları için mükemmel deneyimi yaşamaları için ideal bir nokta olacak” dedi.

HP Çözüm ve Deneyim Merkezi tüketicilerin hem en son HP ürünlerini deneyebilmelerini hem de yerinde bilgisayar servis desteği, eğitim ve tavsiye alabilmelerine imkan tanıyacak. Ayrıca kişisel bilgisayarlarından en iyi verimi almak için bakım yaptırmak isteyen tüketiciler için HP Çözüm ve Deneyim Merkezi’nde eğitimli ürün uzmanları tarafından danışmanlık hizmeti verilecek.  
Tüketiciler için ücretsiz yazılım eğitim kurslarının da gerçekleştirileceği HP Çözüm ve Deneyim Merkezi’nde ihtiyaç duyulan aksesuar ya da bilgisayarın geliştirilmesine yönelik yazılım ve donanım hizmetleri de sunulacak.

İLGİLİ HABERLER