Teknoloji

HP akıllı telefon pazarında kalmaya devam edecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP’nin CEO’su Mark Hurd’ün dün yapmış olduğu açıklamalar bazı yüzlerin asılmasına neden olmuş olabilir. Hatırlatacak olursak, CEO yatırımcılar ve analistlerin önünde Palm’ı akıllı telefon işinde olmak için satın almadıklarını söylemişti. Görünüşe göre, şirket CEO’sunun bu sözünü düzeltmek için bir uğraş içerisinde… Rahat olun, HP’nin webOS yüklü akıllı telefonlarını gelecekte mutlaka göreceğiz.

Aslında Hurd HP’nin webOS’i internete bağlanabilen farklı ürünlerde kullanmak istediklerine dair isteklerini belirtmek için o açıklamayı yapmıştı. Akıllı telefonlar tüm evrenin sadece bir parçasını oluşturuyor, HP webOS için çizilmiş olan alanı daha da genişletmek derdinde. HP aşağıdaki şekilde bir açıklama yaptı:

“Pazara baktığımızda aralarında tabletlerin, yazıcıların ve tabii ki akıllı telefonların bulunduğu bir dizi birbirine bağlı cihazı görüyoruz. webOS’in HP’nin birçok kompakt tasarımlı cihazı için bir omurga işlevi göreceğine inanıyoruz. webOS’in ayak izlerini akıllı telefon pazarının ötesine taşımayı, bunu yaparken de finansal gücümüzü ve küresel etki alanımızı kullanarak akıllı telefon alanında büyümeyi hedefliyoruz.”

İlgili – Examiner

İLGİLİ HABERLER