Teknoloji

HP 4 ila 6 bin çalışanını işten çıkaracak

hp

Çalışan sayısını azaltma yoluna giden teknoloji şirketleri arasına HP de katıldı. PC üreticisinden yapılan açıklamada önümüzdeki üç yıllık dönemde toplamda 6 bin kişinin işten çıkarılacağı belirtildi.

İşten çıkarma kararı, şirketin mali yılının dördüncü çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda geniş ölçekli yeniden yapılanma planıyla birlikte açıklandı. Açıklanan “Geleceğe Hazır Dönüşüm Planı” ile 2025 mali yılının sonuna kadar 1.4 milyar dolar tasarruf etmeyi hedefleyen şirket, bunun için en az 4 bin çalışanını işten çıkaracak.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Şirket küresel çalışan sayısını 4 ila 6 bin azaltmayı hedefliyor. Bu aksiyonların 2025 mali yılının sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.”

HP’nin dünya genelinde yaklaşık 51 bin çalışanı bulunuyor. Son çeyrekte şirketin geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11’in üstünde bir oranda düşerek 14.8 milyar dolar seviyesine geriledi. CEO Enrique Lores bu durumdan makroekonomik koşulları ve zayıflayan PC ve yazıcı talebini sorumlu tuttu.

HP CEO’su: Yeniden yapılanma ile uzun vadeli değer oluşturacağız

Lores şirketin yeniden yapılanma planı sayesinde müşterilerine daha iyi hizmet edebileceğini ve uzun vadeli değer oluşturabileceğini belirtti. Buna ek olarak, maliyetlerin düşürülmesinin ve ana büyüme alanlarına yeniden yatırım yapılmasının da şirketi geleceğe hazırlayacağı ifade edildi.

HP son zamanlarda iş gücünde kesintiye giden tek teknoloji şirketi değil. Twitter’da Elon Musk’ın yönetimi ele almasının ardından çok sayıda çalışanla yollar ayrılmıştı. Meta ve Amazon da kapsamlı iş gücü kesintilerini kısa süre önce duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER