Teknoloji

HP 2014 ortalarında 3D baskı pazarına girmeyi hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yazıcı pazarının önemli oyuncularından biri olan Hewlett Packard, yazıcı teknolojilerinin bir sonraki dalgasını kaçırmak istemiyor. Şirketin CEO’su Meg Whitman, 2014’ün ortalarında 3D yazıcı pazarına giriş yapacaklarını açıkladı.

hp-meg-whitman-241013

Dün Canalys Channels Forum etkinliğinde bir konuşma yapan Whitman, üç boyutlu baskı teknolojilerinden heyacan duyduklarını ve bu işlerde lider olmak istediklerini kaydetti. HP laboratuvarlarında da bu teknoloiyle ilgili çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Yönetici 3D baskı teknoloisinin çok kısa sürede büyük bir iş hâline geleceğini düşünmüyor. Bu da HP’nin başlangıç aşamasında 3D baskı işlerinde dikkatini servis sağlayıcılarına, diğer bir deyişle kurumlara yönlendireceğini gösteriyor.

Whitman, HP’nin şu anda 3D baskı pazarında bulunan üreticilerden biraz farklı bir şeyler yapmak istediğinin altını çizdi. Şirket üç boyutlu bir nesnenin yazdırılması sırasında geçen sürenin azaltılmasını dikkate alıyor. Whitman bir şişenin baskısının alınması sürecinin sekiz ila on saat arasında sürdüğü şeklinde bir örnek verdi ve HP’nin bunu önemli oranda değiştirmeyi hedeflediğini vurguladı.

3D yazıcılar yüksek fiyatlarıyla biliniyor. Whitman, HP’nin bu teknolojiyi insanlara çok daha düşük bir fiyattan ulaştırmayı hedeflediğini dile getirdi. Ne var ki, hedeflenen fiyat noktası veya 3D ürünlerinin tasarımı hakkında herhangi bir bilgi paylaşmadı.

İlgili >> The Register

İLGİLİ HABERLER