Teknoloji

HP 2012’nin ikinci çeyreğine ait sonuçları açıkladı

HP, 2012 mali yılının ikinci çeyreğine ait sonuçları kamuoyu ile paylaştı. Şirketin bu dönemki geliri 30.7 milyar dolar olarak kaydedilirken, net kazancının da 1.6 milyar dolar olduğu belirtildi. Şirketin gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre %3 oranında azalırken, kazancında azalma oranı %31’e ulaştı. Fakat, bir önceki çeyrekteki yıllık kazanç kaybının %38 olduğu düşünüldüğü zaman durumun nispeten iyi olduğu söylenebilir.

Şirketin geleneksel olarak en çok kazancı elde ettiği yazıcı birimi de yaşanan süreçten nasibini almışa benziyor. Yazıcı biriminin gelirleri bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %10 oranında azalmış durumda. Bu dönemde yazıcı biriminin görüntüleme ile aynı çatıda buluşarak Görüntüleme ve Baskı Grubu adını aldığını belirtmekte fayda var. Tüketici grubu ürünlerinde gelirler %15 oranında azalırken, ticari ürünlerde bu oran %4’te kaldı.

Bilgisayarların yer aldığı Kişisel Sistemler Grubu’nda ise sevkiyatlar bir önceki yıla göre %1 azaldı. Kişisel kullanıcılarda gelir kaybı %4 olurken, ticari ürünlerde ise gelirlerde %3’lük bir artış yaşandı. Masaüstü bilgisayarların satışı %5 oranında artarken, dizüstü bilgisayarların satışında ise %6’lık bir azalma yaşandı. Her ne kadar Lenovo kadar başarılı olmasa da, HP’nin de bilgisayar biriminin genel duruma göre başarılı olduğu söylemek mümkün gibi gözüküyor.

İlgili – HP

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER