Eğlence

House of the Dragon dizisinin yayın tarihi belli oldu

house of the dragon

HBO’nun Game of Thrones dünyasından bir yan hikayeyi anlatacağı House of the Dragon dizisinin yayın tarihi belli oldu. Dizi 21 Ağustos’ta HBO ve HBO Max’te izleyicilerin karşısına çıkacak. Dizinin yayın tarihi, bir ejderha yumurtası görseliyle duyuruldu. Bu da dizide en az bir ejderha göreceğimizi doğrulayan bir işaret olarak değerlendirilebilir.

Dizinin temelinde George R. R. Martin’in 2019’da çıkan Fire and Blood (Ateş ve Kan) isimli kitabı bulunuyor. Kitap adından da anlaşılabileceği üzere Targaryen ailesinin hikayesine odaklanıyor.

Kitapta orijinal Game of Thrones’tan 200 yıl önce geçen bir hikaye anlatılıyor. Daenerys Targaryen, Game of Thrones’un en popüler karakterleri arasında yer alıyordu. Kitap, Daenerys’in atalarına odaklanıyor.

House of the Dragon için ilk açıklama 2019’un ekim ayında gelmişti. Dizinin ilk tanıtım fragmanı ise 2021’in ekim ayında yayınlanmıştı. Dizinin Amazon Prime Video’nun 2 Eylül’de yayınlayacağı yeni Yüzüklerin Efendisi dizisiyle rekabet edeceğini tahmin etmek zor değil.

İLGİLİ HABERLER