EğlenceTeknoloji

Hot Wheels Infinite Loop: Klasik yarış arabalarıyla modern eğlence

hot wheels infinite loop
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Hot Wheels, oyuncak sektörünün en popüler markalarından biri. Bu etkiyi oyuncak sektörünün ötesine taşıyan üretici Mattel; çizgi filmlere, oyunlara ilham kaynağı olan markayı günümüzde popüler kültürün en önemli unsurlarından biri olan mobil oyun ekosistemine götürmekten de geri kalmadı. Hot Wheels Infinite Loop, oyuncak arabalarla yapılan yarışın keyfini mobil cihazlara taşıyor.

Hot Wheels Infinite Loop’ta oyunculara sunulan hikayenin oldukça keyifli olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu hikayenin oyunun işleyişinde bir önemi olmasa da, “Yıl 2068. Sonunda gerçek boyutlu Hot Wheels otomobilleri üretildi.” şeklinde bir cümleyle karşılaşmak insanı gülümsetiyor. Bu karşılama cümlesinin ardından oyunculara otomobilin nasıl kontrol edileceği anlatılıyor. Hot Wheels Infinite Loop’ta kontroller ekran üstü ikonlarla sağlanıyor. Hem yön belirlemek hem de kalkış, fren, nitro ve drift için ekran üstünde görünen ikonlara dokunmak gerekiyor.

hot wheels infinite loopNitro ve drift için ekran üstündeki tuşlara dokunmakta bir sorun yok. Ancak mobil cihazlarında araba yarışlarını oynarken yön tayinini telefonu hareket ettirerek yapanlar için ekrana dokunarak yön belirlemek, en azından ilk etapta bir problem olabilir. Ancak oyuna alıştıktan sonra bu durum sorun olmaktan çıkıyor. Pistlere alışmanın kolay olduğunu ve Hot Wheels’te bir yerlere çarpmanın çok büyük sorun teşkil etmediğini belirtmekte de fayda var.

Hot Wheels Infinite Loop’ta oyuncular gerçek zamanlı PvP yarışlarında birbirlerine karşı mücadele ediyor. Ancak bu mücadele, bire bir veya bireysel şekilde gerçekleşmiyor. Aynı anda sekiz oyuncu, dört kişilik takımlara ayrılarak birbirlerine karşı yarışıyor. PvP formatının benimsendiği pek çok oyunda olduğu gibi, Hot Wheels Infinite Loop’ta da turnuvalar gerçekleştiriliyor ve oyuncular bu turnuvalarda normal yarışların sonunda bulamayacakları türden ödüller kazanabiliyor. Hot Wheels Infinite Loop’un dünyanın dört bir yanından oyuncuları da bu turnuvalarda buluşturduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Hot Wheels Infinite Loop oyunculara eğlenceli bir deneyim vadediyor

Oyuncular yarışlara katıldıkça yeni arabalar kazanmaları veya mevcut arabalarını geliştirmeleri için ihtiyaçları olan kartları toplayabiliyor. Gerekli kart sayısına ulaşıldığında garaja yeni bir araba daha eklemek mümkün oluyor. Araba sayısını artırmak veya mevcut arabaları geliştirmek, oyunculara yarışları daha üst sıralarda bitirme konusunda da avantaj sağlıyor.

Hot Wheels Infinite Loop, oyuncularına oldukça eğlenceli bir deneyim yaşatıyor. Ancak oyunun cihazın kaynaklarını yoğun şekilde kullandığını ve akıllı telefonu fazlasıyla ısıttığını da belirtmek gerekiyor. Bu nedenle eğer kılıf kullanıyorsanız oyun oynarken kılıfı çıkarmanız mantıklı olabilir.

Hot Wheels Infinite Loop, hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER