EğlenceTeknoloji

Horizon Zero Dawn PC versiyonu için beklenen doğrulama geldi

horizon zero dawn

Horizon Zero Dawn PC versiyonu için beklenen doğrulama sonunda geldi. PlayStation Worldwide Studios’un başkanı Hermen Hulst, Sony’nin PlayStation bloguna verdiği röportajda Horizon Zero Dawn’un PC versiyonunun önümüzdeki yaz mevsiminde yayınlanacağını açıkladı. Oyun şimdiye kadar PlayStation 4’e özel bir içerik olarak kalmıştı.

Hulst, kesin çıkış tarihi konusunda bilgi vermedi. Sony yöneticisi, Horizon Zero Dawn’un geliştiricisi Guerilla Games’in konuyla ilgili detayları paylaşacağını söylemekle yetindi. Ancak oyunun şimdiden Steam’de görüldüğünü ve geliştirici kısmında PlayStation Mobile’ın adının geçtiğini belirtmekte fayda var.

Hulst, röportajda şu ifadeleri de kullandı: “İnsanları PlayStation ile tanıştırma konusunda yeni fikirlere açık olmamız önemli. Böylelikle insanlara neyi kaçırdıklarını daha iyi şekilde gösterebiliriz. Bence Horizon Zero Dawn, bunun için mükemmel bir örnek.”

Horizon Zero Dawn, Sony tarafından PlayStation 4 için hazırlandıktan sonra başka bir platformda da yayınlanan ilk oyun olacak. Horizon Zero Dawn’un PlayStation’dan PC’ye geçiş yapan en büyük oyunlar arasına gireceğini de söylemekte fayda var.

Bu, Sony için farklı yöne atılmış yeni bir adım. Şirket uzun süre boyunca PlayStation satışlarını artırmak adına başarılı özel içeriklerden destek almıştı. “AAA” kategorisindeki özel içerikleri başka platformlara açmak, kesinlikle bir strateji değişikliği anlamına geliyor. Ancak bunun daha önce örneği görülmemiş bir hareket olmadığını da belirtmek gerekiyor.

Birkaç ay boyunca sadece PlayStation 4’te oynanabilen Hideo Kojima imzalı Death Stranding de önümüzdeki ay itibarıyla PC’ye gelecek. PlayStation’ın popüler beyzbol oyunu MLB: The Show serisi de gelecek yıl itibarıyla diğer platformlara açılacak. Sony’nin The Last of Us gibi özel içerikleri ise PlayStation Now servisi aracılığıyla PC üzerinde oynanabiliyor.

Yine de; Hulst, Horizon Zero Dawn için alınan kararın büyük ölçekli bir trendi işaret etmediğinin altını çiziyor. Sony yöneticisi, PlayStation için hazırlanan her AAA oyunun PC’ye gelmesi gibi bir durumun söz konusu olmayacağını belirtti.

Önümüzdeki yaz PC oyuncularıyla buluşacak olan Horizon Zero Dawn, 2017’nin şubat ayında yayınlanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER