EğlenceTeknoloji

Horizon Zero Dawn PC versiyonu çıkış tarihi açıklandı

Horizon Zero Down PC versiyonu çıkış tarihi açıklandı

PlayStation 4’ün özel oyunlarından bir tanesi olan Horizon Zero Dawn‘ın PC’ye geleceğini biliyorduk. Şimdiyse bunun tam olarak ne zaman gerçekleşeceğini öğrendik. Oyunun PC versiyonu 7 Ağustos’ta yayınlanacak. 49.99 dolarlık yurt dışı fiyatıyla hem Steam’de hem de Epic Games Store’da satılacak.

Popüler oyunun ve yakında çıkacak olan takipçisi PlayStation 5 oyununun arkasında Sony’nin sahibi olduğu geliştirici Guerrilla Games bulunuyor. Stüdyo Horizon Zero Dawn’ın tam sürümüne ait yeni bir fragman yayınladı. Videoda PC versiyonuna gelecek birtakım özellikler ve iyileştirmeler gösteriliyor. Bunların arasında ultra geniş ekran desteği, kilidi açılmış çerçeve hızı, dinamik yeşillikler, derinleştirilmiş grafik özelleştirme ayarları, iyileştirilmiş yansımalar ve genişletilmiş kumanda seçenekleri bulunuyor. Tüm bunlar bir buçuk dakikalık fragman videosuna sığdırılmış. Ayrıca oyun içi benchmark aracı da bu fragmanda gösteriliyor.

Geçtiğimiz mart ayında PlayStation Worldwide Studios’un başındaki isim olan Hermen Hulst, Horizon’ın PC versiyonu hakkında “Bence PlayStation’a daha fazla insanın nasıl tanıtılacağına dair yeni fikirlere açık olmamız ve insanlara belki de neyi kaçırdıklarını göstermemiz önemlidir.” ifadesini kullanmıştı. Horizon Zero Dawn, ikinci bir platforma gelen ilk PS4 oyunu olacak.

Geçen ay gerçekleştirilen PS5 etkinliğinde Guerrilla, Horizon Zero Dawn takipçisi olacak, etkileyici görünüme sahip olan Horizon Forbidden West adlı PS5 oyununu göstermişti. Bu beklenen takipçinin ne zaman geleceği hakkında ise henüz net bir bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER