EğlenceTeknoloji

Horizon Zero Dawn için dikkat çekici PC iddiası

horizon zero dawn sony netflix

Sony, kendi bünyesinde geliştirdiği video oyunları sadece PlayStation’a özgü tutma konusundaki kararlı yaklaşımından taviz vermeye hazır görünüyor. Kotaku’nun haberine göre; hâlihazırda sadece PlayStation 4‘te oynanabilen Horizon Zero Dawn, 2020 içinde PC’de de oyuncularla buluşabilir. Eğer bu iddia gerçeğe dönüşürse, Sony’nin PS4 için hazırladığı bir oyun ilk kez başka bir platformda yayınlanmış olacak.

Horizon Zero Dawn’un yayınlanmasının üzerinden üç yıl geçmiş durumda. Oyun, PS4 sahipleriyle 2017’de buluşmuştu. Çarpıcı grafikleri, ustalıkla hazırlanan hikayesi ve ana baş kahramanı Aloy, oyunun büyük beğeni toplamasını sağlamıştı.

Oyun, tıpkı 2015 çıkışlı Bloodborne ve 2018 çıkışlı God of War ile Spider-Man gibi PS4 platformunun yıldız özel içerikleri arasında bulunuyor. Sony; geçtiğimiz yedi yıl boyunca bu tarz oyunları, müşterilerinin platform sadakatini kuvvetlendirmek için kullanmıştı. Söz konusu oyunların tamamının Sony’ye ait stüdyolar tarafından geliştirildiğini belirtmekte fayda var.

Sony’nin çıkışının üstünden üç yıl geçen Horizon Zero Dawn’u PC’ye taşıması ise şirketin stratejisinde önemli bir değişimi işaret ediyor. Ancak Sony’nin platformunun kapalılığı konusundaki muhafazakâr tavrını bir süredir biraz gevşettiğini belirtmek gerekiyor.

Horizon Zero Dawn kararı Sony açısından bir önemli bir değişimin işaretçisi olabilir

Sony, Fortnite oyuncularına çapraz platform desteği sunarak yaklaşım değişikliğinin en somut sinyallerinden birini vermişti. Sony geçtiğimiz ay da ABD Ulusal Beyzbol Ligi MLB’nin oyununun diğer platformlara açılacağını açıklamıştı. Ünlü oyun geliştiricisi Hideo Kojima’nın ilk başta sadece PS4’e özgü olacağı söylenen oyunu Death Stranding ise PC’de de oyuncularla buluşmuştu.

Yine de, Sony’nin şimdiye kadarki en başarılı oyunlarından birini başka bir platforma taşıma kararının önemli bir değişiklik anlamına geldiği söylenebilir. Bu durum, şirketin PlayStation 5 için daha farklı bir strateji izleyeceğinin işaretçisi olarak değerlendirilebilir. Eğer bu değişim gerçekleşirse, ileride daha fazla özel PlayStation içeriğini PC’de görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER