Manşetler

Hooks: Unutkanlığa karşı önlem alın

hooks-001

Modern zamanlarda özellikle metropol insanlarının günlük rutinlerinin oldukça yoğun hâle geldiği pek çok kişi tarafından kabul edilen bir gerçek. Günlük hayatın koşuşturması içinde pek çok şeyi unutmak artık doğal karşılanıyor. Ancak bu unutkan tavır kimi zaman insanların başına beklenenden büyük sıkıntılar açabiliyor. Bu noktada devreye hayatın her noktasına sirayet etmiş akıllı telefon uygulamaları giriyor. Artık mobil cihazlardaki özel hatırlatma ve alarm uygulamaları sayesinde unutkanlığı hayattan neredeyse tamamen çıkarmak mümkün. Hooks da söz konusu hatırlatma uygulamaları içinde kapsamlı bir hizmeti sade biçimde vermesiyle ön plana çıkıyor.

hooks-002

Son derece yalın bir tasarımla kullanıcıların karşısına çıkan Hooks, mobil cihaz sahiplerine unutabilecekleri şeyleri hatırlatma misyonuyla yola çıkıyor. Hatırlatılacak şeyler konusunda Hooks’un önceden hazırlanmış bir listesi bulunuyor ve bu listeye dışarıdan ekleme yapılamıyor. Listeye ekleme yapılamaması ilk etapta can sıkıcı bir şey gibi gözükse de, Hooks ekibi tarafından oluşturulan kategorilerin sayıca ne kadar fazla olduğu görülünce bu sıkıntının yersiz olduğu anlaşılıyor.

hooks-003

Hooks ile popüler bir TV programının yeni bölümünden yağmur yağıp yağmayacağına, bir internet sitesinin yayınladığı haberden sosyal ağlarda gerçekleştirilen paylaşımlara kadar pek çok şeyden haberdar olunabiliyor. Söz konusu listenin uzunluğu karşısında kafası karışanlar, Kategoriler görünümü altında listeyi daha rahat biçimde inceleyebiliyor. Kullanıcılar hatırlatma istedikleri kategoriyi seçtikten sonra karşılarına çıkan ekranda kategoriye göre değişen bilgi alanlarını dolduruyor. Bildirim zamanı ve türü gibi ayarların da tamamlanmasının ardından ekranın sağ üst kısmında yer alan yazıya dokunuluyor ve alarm oluşturuluyor.

hooks-004
Alarmın oluşturulmasının ardından kullanıcılara alarmlarını başkalarıyla paylaşma imkanı da veriliyor. Aynı alarmı oluşturan diğer kişilerin sayısı da Hooks tarafından gösteriliyor. Bu aşamaların geçilmesinin ardından kullanıcılar, uygulamanın ana ekranı vazifesini de gören Inbox isimli bölüme yönlendiriliyor. Hooks ile oluşturulan, aktif veya eski, tüm alarmların listesi bu bölümde görülüyor. Sadece aktif alarmların listesini görmek içinse ekranın sağ üst kısmındaki zil ikonuna dokunmak gerekiyor.
hooks-005Modern insanın zihni fazlasıyla yoğun. Bu yoğunluğun sorumlularından biri olarak gösterilen teknoloji, sunduğu farklı çözümler sayesinde sorumluluğunu üzerinden kısmen de olsa atmayı başarıyor. Hooks, geniş ölçekli hatırlatma kapasitesiyle teknolojinin insana yaptığı çağdaş ve faydalı kıyaklar arasına girmeyi başarıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER