Teknoloji

Honor X9 5G tanıtıldı: Snapdragon 695, 66W hızlı şarj

honor x9 5g

Honor X8 geçtiğimiz hafta gözler önüne çıkmıştı. Çinli üretici, orta segment akıllı telefon portföyüne yeni üyeler eklemeye devam ediyor. Şirketin tanıttığı en son ürün Honor X9 5G oldu. Kutusundan Android 11 yüklü olarak çıkan telefonda Google’ın mobil servislerini kullanmak mümkün.

Honor X9’un Çin’de piyasaya çıkan X30’un uluslararası versiyonu olma özelliğini taşıyor. Bu cihazı uzun yıllar önce piyasaya çıkan Honor 9X’le karıştırmamak gerekiyor. X9 ve X30’un arasında tasarım veya donanım bakımından bir fark bulunmuyor.

X9’un kalbinde Qualcomm Snapdragon 695 işlemci yer alıyor. Bu işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. Sanal RAM özelliğiyle bunun üzerine 2 GB daha eklenebiliyor. Telefonun dahili depolama alanı kapasitesi ise 128 GB. Bu alanın microSD kartla genişletilmesi konusunda ise bilgi verilmedi.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4800 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil 66W şarj desteğine sahip. Honor’dan verilen bilgiye göre, 30 dakikalık bir şarj, pili yüzde 81 oranında doldurmak için yeterli oluyor. Telefonun kutusundan Honor Super Charger ve USB-C kablosu da çıkacak.

Honor X9’un tasarımı akıllara Mate 40 serisinin kamera tasarımını getiriyor. Telefonun önünde 16 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Arkada ise 48 megapiksel ana kameraya 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor.

Honor X9’un 6.8 inç büyüklüğündeki IPS LCD ekranı Full HD+ çözünürlük sunuyor. Bu ekranın yenileme hızı ise 120 Hz. 8 mm. kalınlığındaki cihazın ince ekran çerçevesi de şık görünümü destekliyor.

Honor X9 5G ilk olarak Malezya’da satışa sunulacak. Telefonun fiyatı ve çıkış tarihi konusunda henüz net bir tarih verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER