Teknoloji

Honor X10 tanıtıldı: Uygun fiyat karşılığında 5G desteği

honor x10

Honor X10 hakkındaki sızıntılar bir süredir gündemde epey yer tutuyordu. Beklenen duyuru sonunda yapıldı ve akıllı telefon resmen tanıtıldı. Uygun fiyat karşılığında 5G desteği sunması, Honor X10’un en önemli özelliği olarak göze çarpıyor.

X10’la ilgili teknik detaylara girmeden önce Honor’un bu telefonla birlikte isimlendirme stratejisinde bir değişiklik yaptığı da söylenebilir. Bugüne kadar telefonlarında X harfini sayının arkasına koyan şirket, X10’la birlikte X’i sayının önüne alıyor.

5G destekli Honor X10’un güçlü kaslarından birisi de ekranı. Akıllı telefonda 6.63 inç büyüklüğünde bir ekran yer alıyor. Telefonun ön kamerası açılır mekanizmaya yerleştirildiği için ekranın üzerinde bir çentik veya delik bulunmuyor. Ekranın yenileme hızı ise 90Hz.

Honor X10’da parmak izi tarayıcısı telefonun kenarında yer alıyor. Çinli üretici daha önce başka cihazlarında da parmak izi tarayıcısını telefonun kenarına yerleştirmişti. Akıllı telefonun arkasında ise üçlü bir kamera sistemi bulunuyor. Bu sistemde ana kamera görevini 40 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü sistemi tamamlıyor.

Telefonun 16 megapksel çözünürlüklü ön kamerası ise yukarıda da belirttiğimiz gibi açılır mekanizmada yer alıyor. Kamera uygulamasında ön kameraya geçildiğinde bu mekanizma devreye giriyor.

Akıll telefon 5G desteğini, daha önceden ortaya çıktığı gibi, Kirin 820 işlemciyle sunuyor. Bu işlemciye 6 veya 8 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 ve 128 GB. Honor X10’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4300 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Bu pil, 22.5W hızlı şarj desteğine sahip.

Honor X10 için ne kadar ödemek gerekiyor?

Honor X10, Çin’de 1899 yuandan (1816 TL) başlayan fiyatlarla satılacak. Söz konusu fiyat etiketi, X10’u 5G desteği sunan en ucuz telefonlar listesinin zirvesine yerleştiriyor.

Honor X10, Google Mobil Servisleri olmadan kullanıcılarla buluşacak. Akıllı telefonun işletim sistemi Android 10 olsa da, Google Play Store’a telefon üzerinden erişmek mümkün olmayacak. İlk etapta Çin’de piyasaya çıkacak olan telefonun diğer ülkelerde ne zaman piyasaya sürüleceği ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER